![]() |
Czy alert jest legalny? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Ogólnie o Lockerz (/Forum-Ogolnie-o-Lockerz-20) +----- Wątek: Czy alert jest legalny? (/Temat-Czy-alert-jest-legalny-1183) |
Czy alert jest legalny? - QoorChuck - 27-01-2010 19:18 Tworzę nowy wątek, bo to ważne. Dyskusja z talprizes.com " Why are people saying that the Lockerz checkers are illigal if they are not bots?? Dla czego ludzie twierdzą, że ,,sprawdzacze" (alert) są nielegalne skoro nie są botami? http://talkprizes.com/lockerz_discussion/18586-why_people_saying_lockerz_checkers_illigal_if_they_not_bots.html Spotkaliście się z tym wcześnie? RE: Czy alert jest legalny? - Mathis K - 27-01-2010 19:49 pewnie nie, ale szczerze mówiąc jak lockerz może to sprawdzić czy tego używałem? RE: Czy alert jest legalny? - QoorChuck - 27-01-2010 19:53 Podejrzewam, że mają logi pokazujące jak często odświeżałeś witrynę i na podstawie tego, że działo się to z nieludzką dokładnością (np. alert co 20 sekund, 2min etc.) mogą stwierdzić, że to musiało być jakieś automatyczne oprogramowanie (bot?). Aż wyłączyłem alerta... RE: Czy alert jest legalny? - Mathis K - 27-01-2010 19:56 to ja też wyłącze ![]() RE: Czy alert jest legalny? - trawel - 27-01-2010 20:00 Co do legalności się nie wypowiem, bo sam nie wiem, ale nie sądzę, żeby im się chciało sprawdzać logi co ile kto odświeżał stronę, bo przecież użytkowników jest bardzo dużo i teraz zobaczyć co ile dany user odświeżał stronę i czy może używać jakichś wspomagaczy. Chyba by im to trochę zajęło, ale ja tam się nie znam ![]() Mój alert box jak na razie jest włączony, ale samemu też sprawdzam co jakiś czas ![]() RE: Czy alert jest legalny? - A_r_e_k_ - 27-01-2010 20:24 Programy takiego typu są niedozwolone, nawet sam Lockerz o tym pisał. W sylwestrowym restocku o ile pamiętam ludzie dostali bana za używanie takiego czegoś i musieli wchodzić przez proxy. Teraz też już przynajmniej jedna osoba dostała za to bana, więc strzeżcie się ![]() RE: Czy alert jest legalny? - Tech - 27-01-2010 21:50 Lockerz może mieć nawet takiego automata. Gdy ktoś korzysta z takiego programu, to zapisuje się, że ten użytkownik odświeżał stronę dokładnie, np. co 10s przez kilka godzin co jest niemożliwe dla człowieka i zaraz jak będzie restock to po zalogowaniu się może być tymczasowy ban. To są tylko moje przypuszczenia jak coś. RE: Czy alert jest legalny? - rubik - 27-01-2010 21:55 a czy wiecie że można sobie napisać skrypt który "wypluje" ludzi których jeden czas od drugiego wynosi dajmy na to 2 min ?? No i co z tego że to będzie nie dokładne, ale i tak część ludzi u**bią i mniej wydadzą na nagrody ![]() RE: Czy alert jest legalny? - Janas - 27-01-2010 21:55 Ale np. C4C ma opcje zróżnicowania czasu odświeżania ustawiasz sobie co 10 sek i 5 sek róznicy i nie przyczepią się ![]() RE: Czy alert jest legalny? - Admin - 01-02-2010 11:09 c4c czy alert nie są legalne zamykam |