Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) (/Temat-Suby-Premium-SMS-popularna-nisza-zaczyna-sie-wypalac-118181) |
Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - prelude - 22-07-2015 08:16 "Lublin, Strzelce Opolskie, Krapkowicach Śląskie, Warszawa. To tylko niektóre z miast, w których policja zatrzymała ostatnio osoby umieszczające fałszywe ogłoszenia o pracę. Ci, którzy dali się nabrać, dostają słone rachunki za telefon. Albo, co gorsza, wezwanie do zapłaty zaciągniętego przez oszustów kredytu." http://biznes.onet.pl/praca/bezrobocie/uwaga-na-falszywe-oferty-pracy/14xghg RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - selfie - 22-07-2015 08:31 Widzę już jakiś ekspert od subów się wypowiedział w komentarzach Cytat:Lepsze falszywe niz zadne, przynajmniej bezrobocie spada bo ktos zarabia a ze na ludzkiej glupocie to nie szkodzi. Ludzie ucza sie na bledach. Co nie zabije to wzmocni. RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - Haxite - 22-07-2015 08:33 Cytat:Kilka miesięcy temu policja w Lublinie zatrzymała 28-letniego mężczyznę i 25-letnią kobietę, którzy od wielu osób w całym kraju wyłudzili dane osobowe, a następnie na ich podstawie zaciągali kredyty od firm pożyczkowych i banków.To teraz szukamy kto się nie udziela na forum Nie mam nic do sub sms bo właśnie po to są regulaminy żeby zapoznać się z ich treścią ale takich dosłownie OSZUSTÓW powinno się łapać, dorzucić kilka lat i na fizyczne roboty wysłać po 12h/6. Przez takich jak ta dwójka cała 'branża' dostaje po dupie ale na szczęście wspomnieli, że Cytat:Usługi Premium Rate nie są zakazane. Są osoby, które godzą się na subskrypcję np. serwisów pogodowych czy informacyjnych.Szkoda tylko, że na cały artykuł tylko to jedno zdanie jest. RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - szykiryki - 22-07-2015 08:53 Tylko, że oni zamknęli te osoby za wyłudzanie danych i branie kredytów, a nie za premium sms... Czytanie ze zrozumieniem się kłania . Wpletli tam "alertowy" wątek o smsach i tyle. Poza tym, nie wierze, ze ktoś jeszcze zarabia na bezrobotnych w ramach subów... Od dłuższego już czasu tutaj nawet krążą ostrzeżenia, by tego nie robić (ban+ewentualne konsekwencje prawne). No, ale jak ktoś jest na tyle głupi, to specjalnie mi go nie żal i niech się pobuja trochę po komisariatach, jak trafi na bardzo "nadgorliwego" bezrobotnego RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - Haxite - 22-07-2015 09:09 Niby że ja nie czytam ze zrozumieniem? Jeśli tak, to zalecam przeczytać artykuł i dokładnie go przeanalizować oraz połączyć fakty. Tak, zarabiają cały czas na bezrobotnych, wystarczy odwiedzić pierwszy lepszy portal z darmowymi ogłoszeniami - przykre.. RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - szykiryki - 22-07-2015 09:22 @[Haxite], to nie byla personalna wycieczka. Przepraszam, jesli poczułeś się jakoś dotknięty. Po prostu sam temat sugeruje, że wsadzili kogoś do paki za suby/premium, a z artykułu wynika, że tak nie bylo, tylko o to mi chodziło. No offense . Piona. Zarabianie na bezrobotnych (w jakiejkolwiek formie) to dla mnie największe skurwy****, więc dla mnie taki oszukany bezrobotny powinien to zawsze zgłaszać. Niezależnie czy oszukali go na 10 zł czy na 100. Ma to jednak wydźwięk prawny praktycznie tylko wtedy, gdy taki subowicz podszywa się pod jakąś firme niestety... Tyle szczęscia, ze same serwisy sub coraz częściej to wylapuja (jesli ja trafiam na takie ogloszenie- jestem konfidentem i informuje o tym konkretnego dostawce sub) i banują uzytkownika, nie wyplacając mu kasy... RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - lukaswu - 22-07-2015 09:29 Nikogo nie wsadzili do paki, a zatrzymali i to było w styczniu Oszustom grozi kara grzywny i do 2 lat. RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - Haxite - 22-07-2015 10:08 @[szykiryki] a to luzuj portki w takim razie Po prostu dziwnie wyszło, że ja napisałem i wyglada jakby to była odpowiedź na mój post w mniejszym lub większym stopniu. Zgadzam się, zarabiać można na subach i nie mam nic przeciwko temu ale są pewne granice, których nie powinno się przekraczać mimo wszystko. Wcale nie chodzi mi o tych biedaków poszukujących pracy, którzy mają smartfona, abonament 50zł/msc, auto, neta w domu i mobilnie tylko z samej przyzwoitości. @[lukaswu] ciekawe info, skąd masz? Chyba, ze to stara sprawa jest, a tutaj całkowicie nowa ale podobna. @[Pink134lol] to tak pół żartem, pół serio napisałem To teraz musisz napisać dziennik, a później poradnik i sprzedawać za grube hajsy #snapchat 2 RE: Suby/Premium SMS - "popularna nisza" zaczyna się wypalać:) - MoneyNinja - 22-07-2015 11:10 Jak dla mnie osoby, które tak bardzo naginają regulaminy serwisów sub/premium SMS są po prostu idiotami. Chociaż ten artykuł z onetu nie dotyczy bezpośrednio subsms to warto zauważyć osoby, które "psują rynek" (jeśli można to tak nazwać :cool np. na YT podszywając się pod znanych YouTuberów, (wielu z nich już się na ten temat wypowiedziało) np. ostatnio słynny idol youtubowych dzieci czyli Rezigiusz opowiedział o tym w filmiku, który ma blisko 300 tys. wyświetleń, a to spora grupa odbiorców, która od teraz z pewnością kilka razy zastanowi się za nim wyśle sms-a. A co do ludzi, którzy sub-premium sms wykorzystują na osobach bezrobotny to brak mi słów... sami wchodzą na minę . Najbardziej na takim rozgłosie ucierpią osoby oferujące real-content. Co do serwisów sub-premium sms - nic do nich nie mam, sam tam zarabiam ale staram się aby wszystko było zgodne z prawem, regulaminem. |