Poradnik Generator przycisków CSS (stwórz własny unikalny button) - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Wszystko o blogach PPA (/Forum-Wszystko-o-blogach-PPA-343) +--- Wątek: Poradnik Generator przycisków CSS (stwórz własny unikalny button) (/Temat-Generator-przyciskow-CSS-stworz-wlasny-unikalny-button-117828) |
Generator przycisków CSS (stwórz własny unikalny button) - Haxite - 16-07-2015 18:50 Spis Treści
2. Tworzymy własny przycisk CSS 3. Aplikowanie kodu do Wordpress'a 4. Aplikowanie kodu do Bloggera (blogspot.com) 5. Widget do chrome generatora CSS 1. Wstęp
Mam nadzieję iż ten mały poradnik przyda się również tym średnio zaawansowanym, a nie tylko zaczynającym zabawę HTML/CSS/PHP Postanowiłem grafiki poukrywać w spoilerach żeby było schludnie i przejrzyście 2. Tworzymy własny przycisk CSS
Przedstawiam wszystkie buttony: Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) Do rzeczy, postanowiłem przedstawić i opisać wszystkie opcje w formie grafiki: Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) 3. Aplikowanie kodu do Wordpress'a
Get CSS - klikamy i wrzucamy do szablonu CSS Wordpress'a. Polecam wtyczkę Simple Custom CSS, która modyfikuje CSS bloga bez ingerencji w główny szablon CSS'a. Get HTML - klikamy i skopiowany kod wrzucamy do posta, w miejscu którym ma znajdować się upragniony button 4. Aplikowanie kodu do Bloggera (blogspot.com)
Krok, po kroku robimy tak jak wyżej opisałem. Klik na Get CSS i wklejamy do arkusza CSS, a następnie Get HTML do posta. 5. Widget do chrome generatora CSS
RE: Generator przycisków CSS (stwórz własny unikalny button) - Mercz - 16-07-2015 18:53 Dzięki! Przyda się +! A tak poza tematem, Haxite - jak byłoby z wokalem? Nie chce Ci spamować na pw, a jesli nie da rdy, no trudno To prawda, ta strona jest najlepsza http://www.bestcssbuttongenerator.com/ i lepszej póki co nie spotkałem RE: Generator przycisków CSS (stwórz własny unikalny button) - Haxite - 16-07-2015 18:58 Dzięki za +! Przejrzałem kilka stron i właśnie ta, na której się skupiłem jest najlepsza. Jednak gdyby komuś się nie spodobało podałem też dwie inne dla przykładu - ostateczny wybór nie należy do mnie. Nie ma problemy spamuj, najwyżej cię zignoruję2 Ostatnio nie miałem za wiele czasu żeby się dłużej bawić. Dopiero dzisiaj chwilkę odetchnąłem sobie i w piątek jeszcze poszperam ale kiepsko to widzę. Gdyby nie ten reverb to bez problemu szło by ogarnąć. |