Uwaga na maile od Kruk - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Uwaga na maile od Kruk (/Temat-Uwaga-na-maile-od-Kruk-116236) |
Uwaga na maile od Kruk - rachman - 19-06-2015 12:24 Uważajcie na maile o windykacji i skierowaniu sprawy do komornika. Co mniej pojętne osoby mogą zaskoczone chcieć sprawdzić pismo w załączniku. Najprawdopodobniej to wirus/trojan. Pismo jest wysyłane bezpodstawnie, brak danych osobowych, krzaczki w treści, zero konkretów a przede wszystkim prawnie kupy się to nie trzyma ale mimo to poprzez pseudo język stosowany w zastraszaniu windykacyjnym i podpieraniu się znaną firmą Kruk niektórzy mogą dać się nabrać... Wiadomość przychodzi rzekomo z adresu: [email protected] Oczywiście po sprawdzeniu nagłówków okazuje się że to podpucha. Cytat:Sz. P RE: Uwaga na maile od Kruk - szykiryki - 19-06-2015 21:55 Jak ktoś nie ma długów, nie musi się bać Ale ostrzeżeń nigdy dość. Piona! RE: Uwaga na maile od Kruk - rachman - 19-06-2015 22:02 Tu nie o bacie się rozchodzi Pierwsze wrażenie - o co kaman i klikasz sprawdzić o ch chodzi w tym piśmie... no i pupa Jak ktoś bardziej narwany to kliknie nim się zastanowi, ktoś mniej kumaty tym bardziej kliknie, itd. itd. Sprawdzałem tą domenę i widnieje na niej ostrzeżenie że nie mają z tym nic wspólnego. Na stronach kruka też pełno info że nie wysyłają tych maili Ktoś grubszą akcję chyba robi od jakiegoś czasu chyba skoro już oficjalne infa zamieszczone RE: Uwaga na maile od Kruk - Voldir - 22-06-2015 00:04 Jak będą wysyłali coś listownie, to daj znać, bo mnie tylko listownie co miesiąc gnębią RE: Uwaga na maile od Kruk - rachman - 22-06-2015 01:22 Listownie ? He znajomej kiedyś pomagałem się pozbyć zrypów z intrum. 2 lata po akcji był spokój i znów coś próbują. RE: Uwaga na maile od Kruk - Sahya - 22-06-2015 07:15 Ja pamiętam jak dostałem maila od plikostrady (klon pobieraczka) i się wtedy tak wystraszyłem, ale na szczęście dowiedziałem się, że to oszuści. RE: Uwaga na maile od Kruk - Voldir - 22-06-2015 17:50 Dzwoniło do mnie bezczelne babsko parę razy dziennie, to w końcu odebrałem i powiedziałem: Proszę mi dupy nie zawracać, bo zgłoszę sprawę na Policje o nękanie. Baba powiedziała, że dzwoni pierwszy raz. Wtedy jebnąłem prawie z krzesła. Odpowiedziałem tylko, że gówno mnie to obchodzi i jeśli sytuacja się powtórzy to inaczej sprawę załatwię. Od tamtej pory, tj. prawie rok czasu, cisza jak makiem zasiał Teraz barany wysyłają mi, co miesiąc wezwanie do zapłaty. Zaległość pochodzi z ING i opiewa na kwotę uwaga, uwaga: 115.24 zł |