Raj Podatkowy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Raj Podatkowy (/Temat-Raj-Podatkowy-115980) |
Raj Podatkowy - Shocks - 14-06-2015 20:42 czesc ma ktos moze z was pojecie/albo firme w jakims raju podatkowym ? chcialbym zapytac sie o pare rzeczy samemu tez cos moge powiedziec. Prosilbym o kontakt mozna rowniez anonimowo RE: Raj Podatkowy - ShuQi - 15-06-2015 09:04 @[Shocks] Niestety nie jest tak jak każdy sobie wyobraża..... Istnieje coś takiego jak "raj podatkowy" owszem Ale koszty które ponosimy w wyniku prowadzenia działalności w takim kraju są b. duże. Aby opłacało się prowadzić działalność(z tego co kiedyś czytałem) przychód musi być w okolicach 80-100 tysięcy złotych, wtedy też bardziej opłaca się "raj podatkowy" niż normalne opodatkowanie u nas. Wszystko zależy od działalności jaką się prowadzi. RE: Raj Podatkowy - Resick - 15-06-2015 09:07 Jaki masz przychód miesieczny? RE: Raj Podatkowy - domin_dz - 15-06-2015 10:56 Działalność na Cyprze dopiero opłaca się gdy twoje dochody w skali roku wyniosą ok. 100 tys. euro. RE: Raj Podatkowy - Obywatel - 17-06-2015 23:50 Jeżeli masz takie dochody iż chcesz je ukrywać, to szerokim łukiem omijaj UE. Hong Kong, ewentualnie Singapur. Tylko jak "pomyłkowo" wyślesz przelew z takiego miejsca do PL to US nie odczepi się od Ciebie. 100k zł, to zbyt mało. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka RE: Raj Podatkowy - DeI - 18-06-2015 23:54 Co pochłania aż tyle pieniędzy w raju podatkowym że trzeba mieć aż minimum ponad 100k zł dochodu. Gdzieś kiedyś słyszałem o mitycznych biurach na karaibach mieszczących po kilka firm naraz. Pośrednik załatwiający raj aż tyle kosi co miesiąc? Z pewnością samemu średnio zakładać firmę w nieznanym kraju RE: Raj Podatkowy - Obywatel - 19-06-2015 07:11 Plusem takiej firmy, jest pełna anonimowość, i brak, lub znikome podatki. Są pośrednicy, które zakładają takie firmy. Otworzenie działalności, to 1000 - 4000 usd. Roczne koszta, ok. 3000 usd. Jeżeli jakaś firma prowadzi działalność dla Ciebie, przestajesz być anonimowy. Każdy bank w UE ma obowiązek zgłaszać wszystie transfery powyżej 10k euro. Kogoś może skusić niska cena takiej spółki w USA, ale do tego trza być rezydentem. Na chwilě obecną, tylko "raje" w Azji oferują pełną anonimowość. Jest to dość kosztowny biznes, więc jeżeli myślisz o ukryciu dochodów z klikania w banery lub kraników, to nie polecam. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Raj Podatkowy - daniel42na - 24-09-2015 21:39 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |