Płacenie podatku - Paypal - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Płacenie podatku - Paypal (/Temat-Placenie-podatku-Paypal-114868) |
Płacenie podatku - Paypal - Mroczek - 28-05-2015 19:35 Czy trzeba płacić podatek za hajsy na paypalu? czy jeżeli tak to oni często sprawdzają czy odprowadzam podatek? i czy mogę ustalić na pp tak by część z moich zarobków 'leciała' do urzędu jako zarobek a hajsy z odliczonym podatkiem na moje konto pp? i czy te hajsy by sie po roku zwróciły? RE: Płacenie podatku - Paypal - rachman - 28-05-2015 19:47 Wiesz co to jest wyszukiwarka? To skorzystaj na drugi raz, setki razy ten temat był wałkowany - TRZEBA wg prawa wszystkie dochody rozliczać nawet te o których nikt nie wie a co Ty zrobisz z tą wiedzą to nikogo nie obchodzi. Nikt nie sprawdza PayPala ale w ciągu 5 lat fiskus może to zrobić jak będzie miał ku temu podstawę - wystarczy podejrzenie, kontrola, donos itd. RE: Płacenie podatku - Paypal - Mroczek - 28-05-2015 19:55 ale moge tą tą część co trzeba opodatkować z automatu ? tzn jak przeleje mi sie na pp 5 zł to żeby od razu przelało do us i za rok by bym to odzyskał? RE: Płacenie podatku - Paypal - rachman - 28-05-2015 20:16 Nikt za Ciebie nic nie przeleje tym bardziej żaden automat. Ty to musisz robić - płacić zaliczki na podatek - po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku czyli 3091 jeśli pamiętam. W rozliczeniu rocznym wyjdzie czy masz zwrot czy do zapłaty. Jedyny automat to - czasami (zazwyczaj na umowę jak pracujesz) pracodawca opłaca Twoje składki i zaliczki na podatek. Płacenie podatku - Paypal - Artinesse - 28-02-2018 11:28 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |