![]() |
Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej (/Temat-Pytanie-o-zakladanie-dzialalnosci-gospodarczej-114730) |
Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - explrlz - 26-05-2015 17:18 Witam! Planuje założyć serwis w którym będę czerpać zyski z pewnego serwisu internetowego. Połowę tych oszczędności chce przekazywać użytkownikom mojego serwisu. Moglibyście powiedzieć mi od czego zaczać? Jak rozliczać się z podatków itp. Byłbym niezmiernie wdzieczny! Pozwolę sobie oznaczyć kilku Panów którzy myślę że sa ogarnięci w tym temacie: @[Karcz-Provider] @[Kiljan] RE: Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - Kiljan - 26-05-2015 17:24 Jeśli chcesz dzielić się z użytkownikami pieniędzmi to pierwsze czego potrzebujesz to indywidualna interpretacja podatkowa, aby ustalić co może być kosztem a co nie, no a podstawą do działalności jest księgowy, bez księgowego, jeśli nie masz żadnego doświadczenia to po prostu więcej czasu zmarnujesz na księgowość(prawidłowo prowadzoną) niż to warto. Bez ord-ina nie będziesz mógł rozliczać kosztu wypłat dla uzytkowników i będziesz musiał płacić podatek od całości dochodu(bo jakies koszty oczywiscie bedziesz generował) RE: Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - explrlz - 26-05-2015 17:41 Dzieki wielkie za odpowiedz !! ![]() RE: Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - Leaders - 26-05-2015 17:46 Kiljan wyczerpał temat ![]() RE: Pytanie o zakładanie działalności gospodarczej - explrlz - 26-05-2015 19:35 Widze że zwróciłem się do dobrych osób! Dzięki za wasze odpowiedzi ![]() |