Allegro, a konto Junior bez DG - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Allegro, a konto Junior bez DG (/Temat-Allegro-a-konto-Junior-bez-DG-114382) Strony: 1 2 |
Allegro, a konto Junior bez DG - Lamojednorożec - 20-05-2015 20:24 Hej, jestem zaradnym podrostkiem i postanowiłem rozpocząć działalność na alledrogo, ale... bez działalności gospodarczej Jak myślicie, co powinienem robić by nikt się do mnie nie przyczepił? Będę wystawiał rzeczy do maksymalnie 200zł + nie muszę wystawiać dużej ilości aukcji, bo towar nie będzie u mnie zalegał. Wszystkie rady mile widziane, poza naszym forumowym Macierewiczem - ado RE: Allegro, a konto Junior bez DG - daniel42na - 20-05-2015 20:34 Dobra rada, to: odłóż sobie pieniążki na mandat od skarbówki Nie zrozum tego źle, ale osoby płacące ZUS, podatki i chcące zarobić na życie zwyczajnie zgłaszają "dorabiaczy" którzy tylko zaniżają ceny. RE: Allegro, a konto Junior bez DG - szykiryki - 20-05-2015 20:38 Bardzo prosta porada- wystawiaj rzeczy do 200 zł, ale ich nie sprzedawaj. Nie bedzie wtedy zadnych problemów. Alledrogo, to akurat najslabszy z mozliwych sposobow. W tym przypadku skarbowka nie spi szczegolnie, choc czasami się ociaga i potrafi odezwac sie po 3 latach (przyklad mojej kumpeli zarabiajacej ok. 2k/msc na ciuszkach dzieciecych- teraz musiala emigrowac, bo miala kilkadziesiąt tysięcy zaległego podatku do zaplacenia). Joł. RE: Allegro, a konto Junior bez DG - Lamojednorożec - 20-05-2015 20:50 Ale nawet sprzedając coś raz na jakiś czas? W tym roku mam zamiar założyć z ojcem firmę w Wielkiej Brytanii, ale do tego czasu wypadałoby sprawdzić czy to wypali~ Tak czy inaczej dziękuję za opinię jednych z bardziej rozpoznawalnych postaci na forum RE: Allegro, a konto Junior bez DG - Epickan - 21-05-2015 12:39 Jezeli w sposob ciagly prowadzisz sprzedaz to musisz zalozyc DG. RE: Allegro, a konto Junior bez DG - Lamojednorożec - 21-05-2015 13:23 A wystawienie roznych przedmiotow dwa razy na tydzien o wartosci >100zl? RE: Allegro, a konto Junior bez DG - szykiryki - 21-05-2015 13:31 Nie ma znaczenia czy wystawiasz raz na tydzien przedmiot, czy 5 razy w tygodniu. Wartość sprzedawanego towaru również nie ma znaczenia. Możesz sprzedawać nawet po 1 zł, bez DG długo nie pociagniesz. Twoje ryzyko, przez pewien czas pewnie sie uda bez najmniejszych problemów. Wszystko jednak do czasu RE: Allegro, a konto Junior bez DG - nokira - 21-05-2015 14:21 Aktualnie sam męczę się z tym problemem. Wróciłem do sprzedaży na allegro i już dochodzę do progu 3049zł i muszę albo przestać albo założyć DG. Przestawać nie mam zamiaru bo czemu miałbym odciąć sobie dopływ gotówki ;p Jeżeli wiesz, że będziesz na tym mógł zarobić, chcesz zarabiać i chcesz to robić przez dłuższy czas, zakładaj firmę jak ja. Chociaż wiem, że to jest w cholerę roboty i pewnych kosztów. RE: Allegro, a konto Junior bez DG - Lamojednorożec - 21-05-2015 16:12 Ogółem mam zamiar założyć firmę w Wielkiej Brytanii, ale 1200zł piechotą nie chodzi ;_; @[szykiryki] Ale póki co mam zamiar sprzedać maksymalnie z 10 przedmiotów by zobaczyć czy ten "temat" się przyjmie. I tu pojawia się pytanie czy przy 10 przedmiotach wystawianych po powiedzmy dwa raz na jakiś czas będą mogli się przyczepić. RE: Allegro, a konto Junior bez DG - twardy - 21-05-2015 17:46 Zadzwon na Krajowa Informacje Podatkowa i sie zapytaj Kurde nikt Cie nie moze zapewnic, ze nic sie nie stanie. Pojdzie donos do US i jak Ci zrobia kontrole to nie ma zmiluj sie - lepiej zebys nie mial innych grzeszkow bo za to tez bedziesz mogl beknac. |