Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting (/Temat-Przeniesienie-sie-z-darmowego-WP-na-hosting-114229) |
Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - MrGabor - 18-05-2015 12:18 Witajcie, mam bloga na darmowym Wordpressie. mam też innego bloga podpiętego pod hosting i również na WP. Jak usunąć drugiego bloga i na jego miejsce podpiąć bloga z darmowego wordpressa? Muszę do niego dokupić domenę,wiem Ale co dalej? RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - prawego - 18-05-2015 14:33 Zrób kopię bazy danych, tekstów i przenieś. RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - rozekrr - 18-05-2015 16:06 Po pierwsze to dowiedz się czy z darmowego WP możesz zrobić kopię bazy danych czy tylko podczepić płatną domenę. Jeżeli da się zrobić backup to resztę znajdziesz w Google RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - MrGabor - 18-05-2015 17:26 nie chodzi już nawet o przenoszenie całości treści, bo jest ich mało. Tyle że na WP są różne płatne opcje i za bardzo nie wiem jak to się ma do płatnego hostingu i płatnej domeny poza światem WP RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - rozekrr - 19-05-2015 08:13 Nie rozumiem Ciebie... Kupujesz hosting, instalujesz Wordpressa i wrzucasz starą bazę, zmieniasz dane w config na ftp i tyle. Co tu więcej chcesz robić? Ewentualnie instalujesz wtyczki i pluginy które chcesz i gotowe. RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - linoskoczek - 20-05-2015 21:06 Bazy danych chyba nie wyciągnie z darmowego wordpress.com. @autor, płatne opcje to znaczy? Jakieś pluginy premium? RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - BennQu - 28-06-2015 04:03 Z darmowego hostingu .wordoress nie wyciagniesz bazy danych. Chyba ,że masz gdzieś ma .cba to wtedy robisz dumpa do .sql i wczytujesz na nowym hostingu RE: Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - linoskoczek - 02-07-2015 18:59 @[BennQu], a da się wyciągnąć "eskporterem wpisów" czy jakoś tak? Jest taki plugin do WordPressa. Pytam, bo na kiedyś się wiedza na pewno przyda. Przeniesienie się z darmowego WP na hosting - surfer0700 - 26-07-2015 14:02 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |