![]() |
Szybkie pytanko o rozliczenie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Szybkie pytanko o rozliczenie (/Temat-Szybkie-pytanko-o-rozliczenie-113083) |
Szybkie pytanko o rozliczenie - siuvax - 27-04-2015 14:05 Syutacja wyglada tak. Mam PIT 11 z zakładu pracy. W roku 2014 zarobilem pare stówek na subach i adsense. Dokladnie 320zł na Adsense, reszta to firesub i eforsa. Nie płaciłem co miesiac zaliczek gdyz dochod byl nieregularny. Czy teraz wypelniajac PIT w jakims darmowym programie mam dopisac sume brutto na jaka wystawilem rachunki do subów? Zrobic to w rubryce inne? Czy cos trzeba zaznaczyc po drodze? Mam zawieszona dzialalnosc przez cały ubiegły rok. Musze tez to uwzgledniac i wpisywac jakies zera czy rozliczyc sie jako osoba fizyczna? pozdro RE: Szybkie pytanko o rozliczenie - siuvax - 28-04-2015 10:01 Okej, sam doszedłem co i jak. A wiec gdyby ktos mial podobny problem: Przy zawieszonej dzialalnosci wypelniamy PIT-36 i wpisujemy 0zł w dochodach. Zarobki z Subów w rubryce: Inne źródła dochodów. |