TrustRank nie istnieje! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: TrustRank nie istnieje! (/Temat-TrustRank-nie-istnieje-112675) Strony: 1 2 |
TrustRank nie istnieje! - s_matysik - 19-04-2015 22:44 Czas na ostateczną dyskusję na temat TrustRank! Na PIO ostatnia taka była w 2009, a mit TrustRank nadal istnieje. Nazwa TrustRank jest teraz trendem w handlu linkami; "Linki z wysokim TrustRank" ..... mnie tu nie chodzi o żadną reklamę czy bezsensowną dyskusję, ale trzeba rozstrzygnąć w końcu czy TrustRank istnieje Dlaczego trzeba? na forach seo nikt już o tym nie dyskutuje, a w internecie co jakiś czas pojawiają się artykuły w których wskaźniki Majestic (który nie widzi wszystkich linków) Citation Flow porównują do PageRank, a Trust Flow do TrustRank więc od razu wiadomo że nie wato czytać Sformułowałem 13 tez zaprzeczających istnieniu TrustRank --> http://ibiznes.biz/forum-pozycjonowanie/13-tez-zaprzeczajacych-istnieniu-trustrank/ Czekam na kontrargumenty, trzeba dojść do ostatecznego wniosku proszę podawać numery tez które chcecie podważyć RE: TrustRank nie istnieje! - prelude - 19-04-2015 23:10 jezus maria...dotarłem tylko do 5 pkt.... wyśmiano Cie okrutnie na pio w wielu tematach...sugerowano żebyś czytał, czytał i jeszcze raz czytał zanim cokolwiek (kolejne brednie) napiszesz...a Ty zamiast wziąć sobie to do serca, przemyśleć... to teraz znalazłeś sobie kolejne miejsce na swoje rewelacje?;/ mieszasz pojęcia... coś Ci się wydaje, że gdzieś tam coś ktoś mówił... TRAGEDIA..nie ma tu o czym dyskutować niestety... teoretycznie zgadza się jedynie temat Twoich wypocin, ale z tezami (ich opisem...sensem itd) nie można dyskutować bo nie wiesz o czym piszesz:/ RE: TrustRank nie istnieje! - wasia90 - 23-04-2015 00:53 Przeczytałem te tezy z wielkim trudem. Ciężko zrozumieć o co w ogóle chodzi, co autor miał na myśli ;-) RE: TrustRank nie istnieje! - s_matysik - 26-04-2015 19:29 (19-04-2015 23:10)prelude napisał(a): jezus maria...dotarłem tylko do 5 pkt.... wyśmiano Cie okrutnie na pio w wielu tematach...sugerowano żebyś czytał, czytał i jeszcze raz czytał zanim cokolwiek (kolejne brednie) napiszesz...a Ty zamiast wziąć sobie to do serca, przemyśleć... to teraz znalazłeś sobie kolejne miejsce na swoje rewelacje?;/ No dobra, ale nie pisz tylko takich rzeczy tylko konkretnie powiedz co jest według Ciebie błędne bo wiele osób stwierdziło, że jest ciekawy w tym blogerzy SEO. Wtedy na PIO byłem jeszcze nie doświadczony i dałem się hejtować. Ten artykuł napisałem gdyż spotkałem się z artykułami o TrustRank gdzie porównują porónują go do Trust Flow, więc to są brednie Liczę na wartościową odpowiedź RE: TrustRank nie istnieje! - prelude - 28-04-2015 21:42 "bo wiele osób stwierdziło, że jest ciekawy w tym blogerzy SEO." pokaz mi gdzie te wiele osób to stwierdziło i jacy "blogerzy SEO" ....? "Wtedy na PIO byłem jeszcze nie doświadczony i dałem się hejtować." wtedy tzn. kiedy? bo bana na pio za kolejne brednie dostałes 2-3 dni po moim powyższym poście.... RE: TrustRank nie istnieje! - Ansoff - 28-04-2015 23:30 Pozwól że zacytuje z Twojego bloga: Cytat:2. „Strony spamerskie mają blokowane przekazywanie oceny TrustRank, więc nie wpływają na ocenę TrustRank linkowanej strony.” W takim razie dlaczego linki ze spamu szkodzą? przypis. SEO dla każdego Autor: Evan BailynOdpowiem Ci na pytanie, które miało być retoryczne Cytat: "Oto przykłady systemów wymiany linków, które mogą negatywnie wpłynąć na pozycję witryny w wynikach wyszukiwania: -Używanie zautomatyzowanych programów lub usług do tworzenia linków do witryny." Źródło: Google Narzędzia dla webmasterów - System wymiany linków Moim zdaniem TrustRank istnieje, ale definiowałbym to jako wiarygodność, godny zaufania (z ang. "trustworthy"). RE: TrustRank nie istnieje! - s_matysik - 29-11-2015 22:11 Cytat:pokaz mi gdzie te wiele osób to stwierdziło i jacy "blogerzy SEO" ....?wszędzie o tym pisali i piszą, poniżej tylko przykłady: http://foxstrategy.pl/blog/trustrank/ http://firstpagesage.com/seo-blog/seo-basics/pagerank-vs-trustrank-in-googles-algorithm/ https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/ocena-strony-www-z-algorytmem-trust-rank/ RE: TrustRank nie istnieje! - Damkofr - 30-11-2015 00:32 Hahahaha przypomniało mu się po 7 miesiącach ze musi tutaj gościowi odpisać Hah dobra akcja ;d RE: TrustRank nie istnieje! - wojtusxp - 30-11-2015 01:10 Moim zdaniem na 100% istnieje coś na wzór trust rank, ale nie można na 100% stwierdzić co ma na niego wpływ, nikt nie wie jakie czynniki algorytm bierze pod uwagę. Wskaźnikom z majesticseo nie ma sensu ślepo ufać. Ostatnio czytałem, że google pracuje nad wprowadzeniem algorytmu, który będzie rozróżniał charakter tekstu na stronie. Będzie je dzielił na 3 kategorie: 1) luźne przemyślenia autora - czyli małorzeczowe pieprzenie na blogu 2) teksty promocyjne na stronach firmowych 3) specjalistyczne, wartościowe artykuły dostarczające wiedzy RE: TrustRank nie istnieje! - s_matysik - 02-12-2015 14:39 Cytat:google pracuje nad wprowadzeniem algorytmu, który będzie rozróżniał charakter tekstu na stronieheh dobre, ciekawe kiedy takie coś zrobią, pewnie nigdy bo póki co Gugiel świetnie łyka mi sieczkę totalną z dość prymitywnego generatora BlahBlah Cytat:Hahahaha przypomniało mu się po 7 miesiącachmało się tu pisze w tematach SEO, więc zaglądam tu tylko do czasu do czasu |