![]() |
tworzenie bajek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: tworzenie bajek (/Temat-tworzenie-bajek-111970) |
tworzenie bajek - alizen - 07-04-2015 23:29 Ostatnio zainteresowały mnie bajki typu "blok ekipa". W jakim programie on to wykonuje, jak się nauczyć tworzyć filmy animowane? Ile to +/- zajmie miesięcy/lat? RE: tworzenie bajek - dsfhaf - 03-06-2015 15:23 Tu już idą większe nakłady, takie bajki z reguły wykonują studia filmowe a tam już mają sprzęt lepszej kategorii i oprogramowanie którego licencje wahają się w cenach kilku tysięcy złotych. Ci od blok ekipy to ci sami co wcześniej robili kapitana bombe. Pewności nie mam ale tak mówią moje prawie wiarygodne źródła ![]() RE: tworzenie bajek - rachman - 03-06-2015 17:28 Nie znam tego ale jak chodzi Ci o tworzenie filmów animowanych to musisz mieć pomysł (ogólny pomysł serii odcinków, naszkicować scenerie i postaci, scenariusz, dialogi, itd.), oprogramowanie to jak kolega wspomniał liczyć w tysiącach już trzeba bo w byle czym nic fajnego nie stworzysz, sprzęt - komputer musi być dość solidny bo kompilacja filmu mocno rżnie kartę i zegar... no chyba że chcesz godzinny film kompilować 2 dni ![]() Do tego nie wystarczą same umiejętności obsługi programu - która nie jest tak prosta jak word wiadomo ![]() Naście lat temu studiowałem grafikę tak więc moja wiedza jest zupełnie przestarzała ale byle co może każdy stworzyć w byle czym. Im więcej potrafisz tym lepsze coś stworzysz. Zazwyczaj dobre filmiki tworzą całe sztaby ludzi - jeden da pomysł, inny scenariusz pisze, inny rysuje szkice a inny wprowadza do komputera historyję i tworzy dzieło cyfrowe ![]() RE: tworzenie bajek - Make it - 03-06-2015 17:42 Ogólnie do stworzenia jednego odcinka blok ekipy ( czegoś w podobie ) nauka zajełaby ok 1 - 2 lat ![]() Niekiedy zrobienie kilka sekund zajmuja kilkanaście godzin więc animowanie od 0 jest niezwykle praco i czaso chłonne , z pozoru tylko łatwe RE: tworzenie bajek - selfie - 03-06-2015 17:51 (03-06-2015 17:42)Make it napisał(a): Ogólnie do stworzenia jednego odcinka blok ekipy ( czegoś w podobie ) nauka zajełaby ok 1 - 2 lat Nie przesadzajmy ![]() ![]() RE: tworzenie bajek - Haxite - 03-06-2015 18:00 Polecam http://natemat.pl/135271,blok-ekipa-to-animowany-serial-na-youtube-o-typowych-trzech-dresach-sa-chamscy-maja-czarny-humor-i-ogladaja-ich-miliony Cytat:Bartosz najczęściej wszystko robi na ostatnią chwilę. Zdarza się, że sam zabiera się za animację i kończy ją razem z Łukaszem w poniedziałek w nocy. Jeden odcinek powstaje mniej więcej w tydzień. Wszystko zależy tak naprawdę od weny. Nagranie dialogów to kilka godzin, zrobienie animacji trwa około 4 dni, a na koniec montaż i dodanie muzyki wraz z efektami dźwiękowymi zabiera kolejne kilka godzin. Sprawdziłem sobie Blok Ekipę na YT i jak w mordę strzelił rysunki z animacją robione są w Macromedia Flash Professional. Do nagrania dźwięków wystarczy Audacity (darmowy program). @[alizen] no to do dzieła, powodzenia ![]() RE: tworzenie bajek - Neoko - 05-10-2015 08:59 After effect od adobe sobie sprawdz RE: tworzenie bajek - Guacamoled - 05-10-2015 09:40 AAE do robienia bajek? |