Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) (/Temat-Zarabianie-na-filmachz-gier-pytanie-111110)

Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - roni331 - 26-03-2015 15:48

Witam,
Z góry przepraszam jeśli to nie właściwy dział, ale chciałbym się dowiedzieć czy jest sens włączania monetyzacji na YT przy takich filmach jak np ten:

https://www.youtube.com/watch?v=ZxTW8o6ZHbQ

Głównie mam na myśli czy nie przyczepią się o prawa autorskie gry bądź muzyki?

RE: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - Buka11 - 26-03-2015 16:07

Przyczepi się yt do praw autorskich i nie widzę sensu zarabiania na filmach przy takiej oglądalności

RE: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - Dante_/ - 26-03-2015 16:25

Jak dla mnie musisz mieć doświadczenia czyt. dobrze posługiwać się Sony Vegas albo innymi programami tego typu. Tutaj bardzo dobrze zedytowane video -> https://www.youtube.com/watch?v=Y6gcmbioqiE

Może to nie jest najlepszy montaż, no ale jak dla mnie bardzo dobry może ze względu na sentyment do CS 1.6

@Edit
Oczywiście nie ma tutaj Full HD, ani HD no ale te video ma już trochę latek

RE: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - roni331 - 26-03-2015 16:48

(26-03-2015 16:07)Buka11 napisał(a):  Przyczepi się yt do praw autorskich i nie widzę sensu zarabiania na filmach przy takiej oglądalności

Pytanie czy tylko do praw autorskich muzyki czy tez gry.

Do kolegi niżej, tak to mój pierwszy taki zmontowany filmik wiec wiem, że muszę nabrać doświadczenia Smile, aczkolwiek filmik, który Ty podałeś jako przykład nie jest dla mnie wyznacznikiem, gdyż moim zdaniem jest tam za dużo nawalone efektów

RE: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - Dante_/ - 26-03-2015 17:48

A co do praw autorskich to najczęściej przyczepiają się do muzyki, a co do gry to wątpię, chyba że Twoje video będzie jakoś bardzo 'oczerniać' grę, ponieważ nie wydaje mi się, że twórcy gry typu H1Z1 przyczepiliby się o jakieś video z gry, chyba że byś tą grę jakoś 'oczerniał' jak to wyżej napisałem. Oczywiście to moje zdanie, ale wydaje mi się, że jest w nim dużo prawdy.

RE: Zarabianie na filmachz gier (pytanie) - Admin - 27-03-2015 09:24

Do gry się przyczepią jeśli nagrywasz całą grę krok po kroku czyli taki Walkthrough, jesli nagrywasz tylko zabawę i coś gdzie prezentujesz autorskie rozwiązania, czy jakaś własną fabułę to możesz to monetyzować. Przy twoim koncie na razie nie ma to sensu, na paru tysiącach viewsów nic nie zarobisz.