Crowdfunding - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Crowdfunding (/Temat-Crowdfunding-111061) |
Crowdfunding - maniusiaw - 25-03-2015 16:41 Masz marzenia ,np.własne mieszkanie, nowy samochód a może spłata długów. Nie stać cię na realizację, przyjdź do Crowdfunding pomożemy Ci je spełnić. Skontaktuj się ze mną Skype: maniusiaw lub mail: [email protected] Zapraszam na stronę: http://wielkie-zyski.blogspot.com/ dowiesz się jak działa CROWDFUNDING RE: Crowdfunding - Qwik - 25-03-2015 16:46 Proszę zapoznać się z definicją słowa crowdfunding Crowdfunding – forma finansowania różnego rodzaju projektów przez społeczność, która jest lub zostanie wokół tych projektów zorganizowana.Projektem może być dowolne przedsięwzięcie biznesowe, kulturalne, naukowe czy społeczne. W biznesie będzie nim zarówno założenie nowej firmy, jak i rozwinięcie nowej działalności w ramach już istniejącej, realizacja konkretnego zlecenia, odnowienie parku maszynowego czy wprowadzenie na rynek nowego produktu lub usługi. Projektami finansowanymi przez społeczności mogą być także produkcje filmowe i muzyczne, badania naukowe, tworzenie oprogramowania komputerowego bądź serwisów internetowych, organizacja imprez masowych, budowy obiektów użyteczności publicznej, czy nawet kampanie wyborcze. RE: Crowdfunding - selfie - 25-03-2015 16:48 Ale crowdfunding to nie jest zwykła zbiórka pieniędzy tylko umowa na zasadzie "Wy mi dajecie pieniądze na realizacje mojego projektu a ja wam w zamian coś daje" RE: Crowdfunding - maniusiaw - 26-03-2015 12:10 Idea jest bardzo dobra możemy spełniać swoje marzenia a Fundacja Crowdfunding nam w tym pomoże, zapraszam jak wyżej. RE: Crowdfunding - kilerZbsk - 29-03-2015 20:42 Jak zapisać się do takiej inwestycji,znając życie musimy coś zainwestować? RE: Crowdfunding - rachman - 29-03-2015 22:25 @kilerZbsk Cytat:Przekazujesz darowiznę w wysokości 200$...Dalszy opis jakoś taki niby crowdfunding ale też mi piramidy przypomina za bardzo... Cytat:Nie wykładasz więcej żadnych pieniędzy ze swojego porfela niż pierwsze 200$, resztę załatwia za Ciebie matematyczny algorytm! Cytat:...zostaną automatycznie podzielone według zasady: 50% na projekt osoby wyżej... Cytat:System wydziela komu mają zasponsorować realizacje marzeń, nie ma dowolności, jest ZA TO KOLEJNOŚĆ Cytat:...trzeba znaleźć dwie osoby, które popchną całą strukturę dalej...Automat rozdziela wpłacaną kasę? Wydawało mi się że crowdfunding polega na przekonywaniu osób do dawania kasy na nasz projekt. Hm to całe automatiko powoduje że to się staje czymś prawie identycznym do apolandii i innych piramidowych "systemów darowizn" a nie wspieraniem projektów. Skoro nie mam wyboru komu chcę wpłacić kasę i w dodatku muszę wpłacić ją by samemu swój projekt móc założyć... niby czym to się różni od systemów darowizn niech ktoś mi wytłumaczy bo różnicę widzę tylko w tym że trzeba napisać na co się darowiznę chce przeznaczyć opisując to w projekcie... p.s. Autora tematu proszę o podanie nazwy Fundacji o której wspomina na podanej stronie. Uwiarygodni to trochę projekt i da możliwość zainteresowanym sprawdzenie danych jej i powiązania autora z Fundacją. Crowdfunding - surfer0700 - 29-03-2015 22:34 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |