![]() |
Pomysł na stronę artysty/muzyka - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Pomysł na stronę artysty/muzyka (/Temat-Pomysl-na-strone-artysty-muzyka-110113) |
Pomysł na stronę artysty/muzyka - Exodisss - 08-03-2015 10:37 Witam, tak się składa że mam w rodzinie muzyka który wydaje swoje piosenki i płyty, sprzedaje je lokalnie do gazety w moim mieście. Prowadzi także program dla szkół w którym prowadzi zajęcia z budowy instrumentów i ich gry. Zwiedził jakieś 70% szkół podstawowych w Polsce. Z racji że ma dość spory materiał swojej twórczości postanowiłem zrobić mu stronę, na której oczywiście będzie AdSense oraz ewentualna sprzedaż jego płyt/utworów czy sprawozdania ze zwiedzonych szkół z materiałem zdjęciowym. Niestety nie mam pojęcia na jakim skrypcie to wykonać, wstępnie myślę o Wordpress - stworzenie ciekawego szablonu, uzupełnienie treści i pozycjonowania i próba startu. Wolę napisać do bardziej doświadczonych ludzi, by ocenić czy coś takiego ma szansę wystartować. Nie ma problemu z domeną .pl czy sprawami finansowymi w kwestii stworzenia tej strony. Będę wdzięczny za każdą pomoc RE: Pomysł na stronę artysty/muzyka - PanCaro - 09-03-2015 13:27 Zleć to doświadczonym ludziom. Nie zdajesz sobie sprawy ile jest roboty przy sprzedaży. Sklepy chodzą po 3-15 tysięcy zł. Do tego dochodzą obowiązki prawne itp. WP jest dobre też do sklepu i firmówek ale nie ogarniesz tego. RE: Pomysł na stronę artysty/muzyka - Q-ba - 09-03-2015 17:50 WP ma swoje wady, przede wszystkim pamiętaj że to jest blog i nawet najlepsze nakładki i pluginy nie zrobią z tego profesjonalnego sklepu. Najlepiej zleć napisanie takiego sklepu żeby miał wszystkie opcje jakie potrzebujesz. Wtedy masz pełną kontrole nad wszystkim. RE: Pomysł na stronę artysty/muzyka - Exodisss - 11-03-2015 21:28 To nie ma być sklep. Na blogu będą publikowane wiersze i muzyka jednak część np. gotowe płyty chciałbym udostępnić za symboliczną kwotę, np 5 zł SMSem czy coś takiego. Pomyślałem więc że Wordpress jakoś ogarne w tej funkcjonalności. Główny zysk chciałbym by był z AdSense RE: Pomysł na stronę artysty/muzyka - Exodisss - 16-03-2015 06:35 Dobra mniejwięcej mam to już zaplanowane i dzisiaj zabieram się do pracy. Zrobie Lock Content i będzie można za SMSa kupić całą płytę co chyba jest dobrym pomysłem. Powie mi ktoś czy da się zrobić tak że wrzucę utwór .mp3 na hosting i za jego pobieranie będę miał hajs?? Generalnie to interesuje mnie najlepsze rozwiązanie i serwis który to umożliwi, piosenki są własnej twórczości. |