Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Certyfikat ssl - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Certyfikat ssl (/Temat-Certyfikat-ssl-109901)

Certyfikat ssl - LastSeason - 04-03-2015 18:15

Czołem wszystkim Smile Otóż mam nagłą potrzebę posiadania certyfikatu ssl dla mojej domeny i tu pojawia się problem... Otóż domena i host na superhoscie gdzie za ssl trzeba dać grube pieniądze... Wie ktoś może jak kupić gdzieś ssl i go podpiąć pod superhosta i czy w ogóle tak się da? Smile Jak nie to bym prosił o zarzucenie jakichś tanich hostingów i domen wraz z możliwością (też po pieniądzach) dokupienia tego ssl Smile
Pozdro Smile

RE: Certyfikat ssl - DzejkobPL - 04-03-2015 18:21

SSL można mieć za darmo. Nie najwyższy, ale zadanie spełnia.

Aby podpiąć SSL musisz mieć oddzielne IP na hoście.

Chyba tyle. Lol

RE: Certyfikat ssl - LastSeason - 04-03-2015 18:23

W mordę, na superhoscie nie dali odzielnego Big Grin Wiesz może który hosting oferuje takie coś w przystępnej cenie (najlepiej to za darmo)? Big Grin

RE: Certyfikat ssl - Q-ba - 04-03-2015 18:43

ovh, hekko tam możesz kupić ssl. Na hekko nawet dostaniesz go za free przy zakupie hostingu.
Wtedy podmieniasz tylko csr i gotowe, dostaniesz klucz publiczny i prywatny i np. w direct adminie go podmieniasz.

RE: Certyfikat ssl - ClassAxion - 05-03-2015 06:33

Zgaduje ze bawisz sie viralka ktora potrzebuje canvasa w ssl?

Na CloudFlare mozesz podpiac domene i masz darmowego ssla (nie musisz miec swojego ip bo ten ssl idzie tylko do serwerow CF)

Certyfikat ssl - surfer0700 - 08-03-2015 09:17

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.