![]() |
Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? (/Temat-Usuniety-blog-czy-da-sie-z-tym-cos-zrobic-109461) Strony: 1 2 |
Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Eliteman - 27-02-2015 10:30 Wczoraj założyłem bloga na blogerze, szablon znalazłem darmowy, typowo pod filmy i zacząłem działać, wrzuciłem 8 postów, wyglądało to nieźle imo. Do jednego posta dokleiłem link z leadmore pod obrazkiem i zacząłem ten post promować, spamem, głównie na fejsie, wyświetlenia pięknie szły, wstaję rano a tu bloga nie ma :o został usunięty, oznaczony jako spam, gdyż narusza zasady. Cały dzień pracy w pi... Co robić żeby ponownie uniknąć takiej sytuacji? Kiedy blog staje się spamem? I czy jest opcja przywrócenia tego? Niby wysłałem formularz o przywrócenie ale wątpię by coś z tego było ![]() RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Max998 - 27-02-2015 10:56 Raczej nic z tego nie będzie i bloga nie przywrócą, miałem to samo. Niemal 200k odwiedzin, pobrania wpadały a tu z dnia na dzień pyk i po blogu ze względu na spam a co ciekawe nigdzie nim nie spamowałem.. Ostatnio założyłem 2 bloga i na 2 dzień miałem informację, że zagrożenie spamem ale na szczęście nadal się trzyma. Tak to jest jeśli zakłada się bloga/stronę u kogoś a nie swoją. ![]() RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Eliteman - 27-02-2015 11:13 Czyli najlepiej założyć na własnej domenie i hostingu i można spać spokojnie, że nikt nie usunie? ![]() spróbowałem ponowić akcję, jak ten jeden post wytrzyma ten dzień to będzie dobrze ![]() ![]() RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Max998 - 27-02-2015 11:41 Ja myślałem tak samo, że blogger jest stabilny i był przez chyba rok. Tak, własna www to najstabilniejsze co może być. ![]() Widzisz sam mówię, że www jest stabilne a po raz kolejny założyłem bloga. ![]() Chociaż coraz częściej się zastanawiam nad stroną. RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Eliteman - 27-02-2015 12:27 Ku mojemu zdziwieniu blog został przywrócony po wysłaniu formularza i długo to nie trwało :o pytanie kiedy usuną znowu... Przeniesienie na własny hosting będzie konieczne tylko nie wiem czy to ogarnę, na blogspocie to jest wszystko takie łatwe ![]() RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - paoz - 27-02-2015 19:41 (27-02-2015 12:27)Eliteman napisał(a): Ku mojemu zdziwieniu blog został przywrócony po wysłaniu formularza i długo to nie trwało :o pytanie kiedy usuną znowu... no dokladnie. Ja potrafie robic proste strony internetowe ale zeby strona byla ladna musialbym sie sporo doszkolic. Znam podstawy html i css ale przydalaby sie jeszcze java, jestem tez w stanie przerobic kazdy szablon z poziomu kodu.. Pozostaje tez sprawa z cms, na wlasnym hostingu nie bedziemy miec cms, choc nie wiem jak jest z wordpressem w wersji premium. Mozliwe ze ma on wbudowany cms ale to TYLKO moje przypuszczenia. RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - Mercz - 27-02-2015 23:25 Według mnie, to już tu nic nie zardzisz niestety kolego. RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - PanCaro - 28-02-2015 13:07 (27-02-2015 19:41)paoz napisał(a): Pozostaje tez sprawa z cms, na wlasnym hostingu nie bedziemy miec cms, choc nie wiem jak jest z wordpressem w wersji premium. Mozliwe ze ma on wbudowany cms ale to TYLKO moje przypuszczenia. ![]() na jakim hostingu? praktycznie każdy hosting ma pełny panel z CMSami. a pobranie WP i wrzucenie go do FTP i utworzenie bazy danych to raptem 2 min roboty. RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - esterprzester - 03-03-2015 16:57 Jeżeli tak bardzo spamowałeś, to żebyś na swojej domenie nie dostał filtra ;] RE: Usunięty blog, czy da się z tym coś zrobić? - TeYroXOfficial - 03-03-2015 17:03 @[esterprzester] lepiej ban na domene niż usunięcie bloga, dodajesz alias i masz gdzieś blokade ![]() Co do bloga to najlepiej na własnym serverze mieć. |