How to Make *Onigiri* - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119) +---- Wątek: How to Make *Onigiri* (/Temat-How-to-Make-Onigiri-10895) |
How to Make *Onigiri* - GoreYoite - 25-07-2010 16:24 ONIGIRI Porcja Dla 4 Osób Składniki: 1,5kg ugotowanego, ciepłego ryżu paski nori szerokości ok. 2,5cm prażony sezam biały i czarny Przykładowe składniki farszu: roztarte piklowane śliwki gotowany lub smażony łosoś bądź inna ugotowana ryba (posiekana) drobno posiekany takuan (piklowana rzodkiew) ikra łososia z posiekaną dymką lub porem wędzona ryba (łosoś lub makrela) ikra łososia Sposób Przygotowania: Ryż rozdzielić na kule o średnicy ok. 5cm. Kciukiem robić wgłębienia, wkładać do nich niewielkie porcje wybranego farszu. Ostrożnie zasklepić dziurki ryżem, tak, by farsz nie był widoczny. Lekko zwilżonymi w wodzie dłońmi kształtować onigiri. Boki onigiri owijać paskami nori, górne powierzchnie posypać prażonym sezamem Ciekawostka: Do Onigiri można wsadzić wszystko. (w miarę ludzkiego rozsądku xD) Efekt: Copyright By GoreYoite © RE: How to Make *Onigiri* - haggard - 25-07-2010 16:31 Hmm gdzieś już to widziałem. Onigiri RE: How to Make *Onigiri* - GoreYoite - 25-07-2010 16:40 przepis jest całkowicie napisany przeze mnie skopiowałem go tylko z konta na wielkiezarcie.pl RE: How to Make *Onigiri* - kreatywny - 31-07-2010 01:03 plusik za prace i za pomysłowość w doborze potrawy aczkolwiek wolałbym zjeśc coś polskiego i swojskiego ;D RE: How to Make *Onigiri* - omisiu - 01-08-2010 13:16 A ile ma porcja dla 1 osoby? Bo aby móc się najeść trzeba by zjeść co najmniej jeden rulon 6(szt) Ze screena wynika, że porcja jest dość duża. Czyli ile szt. wyjdzie dla 4 osób? RE: How to Make *Onigiri* - GoreYoite - 09-08-2010 20:35 4 kulki onigiri xd RE: How to Make *Onigiri* - aqua-chan - 23-08-2010 12:52 Heh, szukam sobie w google co można wsadzić do onigiri oprócz wędzonej ryby, a tu zarabiam.com mi wyskoczyło xD Robiłam wczoraj sushi i onigiri z pozostałego ryżu [chociaż ryżu do onigiri nie powinno się doprawiać, ale co tam] i super wyszło ^^ Ugotowałam 0,5 kg ryżu [kleistego ofc], który tak napęczniał, że 3 osoby mocno się obżarły Dla 4 osób najlepiej ugotować właśnie 0,5kg ryżu, każdy będzie miał po 2 kulki ryżowe. 1 kulka to trochę bieda wg. mnie RE: How to Make *Onigiri* - Karmazyn - 04-12-2011 18:45 Pyszne ) |