Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS (/Temat-PIT-36-czy-PIT-37-SUB-SMS-108930)

PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - kciuk - 19-02-2015 15:48

Witam, mam pytanie odnośnie rozliczania sie z US. Chodzi o suby sms czyli o Dzierzawe powierzchni reklamowej. Dużo osób na tym forum piszę, żeby rozliczyć sie z 37 i podać dochód w polu "Inne dochody". Otóż dzisiaj byłem w US jak i w biurze podatkowym i obaj stwierdzili, że należy rozliczyć się z PIT 36 ponieważ podlega to jako wynajem. Napiszcie jak wy się rozliczacie z subów. Proszę o rozwianie moich wątpliwości ponieważ z dotychczasowych informacji chce zrobić jakiś poradnik żeby nie robić tu syfu.

RE: PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - Gogli - 19-02-2015 17:33

Ja również dzisiaj byłem u ksiegowej, i powiedziała zeby najlepiej rozliczyć się za cały rok czyli PIT 37, i do kwietnia zsumować wszystko co zarobiłem w 2014, zapłacić 18% tego jako inny dochód i po sprawie. Powiedziała mi, że najwazniejsze jest to ŻE CHCE ZAPŁACIĆ i nie chce nic ukryć a czy będę się rozliczał rocznie, czy miesiecznie to raczej nie jest jakaś wielka różnica. Zależy tez od US jak będzie to interpretował, bo każdy inaczej. W 2015 radziła mi skoro mam taka mozliwość zebym brał UoD bo jest łatwiej i wszystko za Ciebie jest odprowadzane. Wink

RE: PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - Weglowodan - 19-02-2015 18:58

Jak ja byłem w urzędzie zapytała od kiedy zarabiam powiedziałem, że od lipca, popytała jeszcze o parę rzeczy wyszło iż są to zarobki regularne, Kazała wziąć pit 36 i wpłacić zaliczki z odsetkami bo i takowe mi naliczyli. Wczoraj oddałem pit. Cool
Przejdź się do urzędu bo każdy robi po swojemu.

RE: PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - kciuk - 19-02-2015 19:40

Jak masz regularne zarobki to powinieneś mieć dg, a nawet jak są to nieregularne i np "dzierżawisz" czyli pracujesz u kilku naraz (leadmore, firesub, eforsa, aureon, i kilka innych) to też powinno sie mieć dg.

RE: PIT 36 czy PIT 37 SUB SMS - szybkikwit - 20-02-2015 13:15

ja suby i reklamy rozliczałem Pitem 28 najem powierzchni reklamowej Smile wcześniej zgłosiłem do US że będę rozliczał się podatkiem ryczałtowym w wysokości 8.5% Smile