Jak nauczyliście się angielskiego ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Jak nauczyliście się angielskiego ? (/Temat-Jak-nauczyliscie-sie-angielskiego-108665) |
Jak nauczyliście się angielskiego ? - matimus - 15-02-2015 22:10 Witam wszystkich Zapraszam do podzielenia się informacją, jak wy nauczyliście się języka angielskiego. Jest to moja pieta Achillesowa i muszę się wziąć do nauki.Mam trochę odrazę ze szkoły.Zamierzam przerobić listę 1000 najczęściej używanych słówek i uczyć się też metodą Callana RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - bolo9797 - 15-02-2015 22:13 Do ju spik inglisz ? Ja angielskiego glownie sie uczylem dzieki grą i ogladaniem filmow z napisami ;p Przy pisaniu programow tez nauczylem sie wielu nowych slowek po angielsku RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - smoku1996 - 15-02-2015 22:15 Jeśli macie jakieś fajne stronki to podzielcie się też bym chętnie skorzystał. RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - poczmail - 15-02-2015 22:21 Sporo daje buszowanie po anglojęzycznych serwisach zarobkowych i przeglądanie ofert choćby na fiverze. Ogólnie ogarnąć kontekst zdania, czy słówka nie jest trudno, ale gramatyka i zawiłości czasowe to jest coś, co mnie zawsze będzie w angielskim irytować. RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - TheKkok2 - 15-02-2015 22:26 Bardzo dużą część języka Angielskiego nauczyłem się grając w gry. Często było tak że jak nie wiedziałem co zrobić w grze to musiałem jakimś tłumaczem się posłużyć RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - MilanFan - 15-02-2015 22:35 Głownie szkoła, później gry, wiadomo. RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - michal1498 - 15-02-2015 22:39 Ja uczę się głównie z gier choć umiem mniej niż mało tego języka. Ale dogadać np. w grze się dogadam RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - Klin - 15-02-2015 22:40 Angielskie serwisy informacyjne, fora, radio. Dlugie rozmowy przez Skype z obcokrajowcami. Polecam czytac aktualne wiadomosci. Zainteresuj sie tematycznymi tekstami np na temat jakiejs gry. Zrob sobie nawyk ze jak nie znasz jednego slowka to sprawdzasz w slowniku. Zmieniaj wszedzie jezyk na angielski gdzie tylko mozesz (komputer, telefon itp). Przyklej odpowiedniki angielskich nazw na przedmioty codziennego uzytku (karteczki). Codziennie np okolo 30 minut staraj sie myslec tylko w jezyku eng. Najprostsze czynnosci, to co aktualnie robisz. Callan na poczatek moze byc. Ginger - program na PC Duolingo i LingLing - dobre aplikacje na smartfony Ogladaj filmy i seriale z eng napisami Naucz sie na pamiec tekstow ulubionych piosenek To tyle na poczatek RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - Garownik - 15-02-2015 22:47 w szkole RE: Jak nauczyliście się angielskiego ? - Max998 - 15-02-2015 22:49 Szkoła i gry. :> |