![]() |
Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google (/Temat-Blog-na-Wordpress-a-wyszukiwarka-google-108541) |
Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - Yabuza - 13-02-2015 22:51 https://www.google.pl/#q=gramyandroid.pl Może mi ktoś powiedzieć i wytłumaczyć czemu gdy wyszukuje swój blog nie na normalnie jego opisu tylko treści strony? Będę bardzo wdzięczny za pomoc jak to zmienić, by było normalnie. RE: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - daniel42na - 13-02-2015 23:00 Nie masz w headerze metatagów title, description itp. Zmień szablon lub je dodaj w "wygląd->edytor->header.php". RE: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - Yabuza - 14-02-2015 08:12 Kod: <?php global $theme; ?><!DOCTYPE html> Mam tam coś takiego. Kiepsko się znam na PHP. Tytuł mam wpisać między " <title>tytuł<?php $theme->meta_tutle(); ?>tytuł< " ? Widzę mniej więcej jakieś meta name ale nie wiem gdzie co wpisać zbytnio. Gdzie dodać Metatagi i description? i jaką komendą RE: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - dorabiajonline - 14-02-2015 17:22 Musisz mięć meta opis dla strony głównej oraz tytuł witryny wpisany. Tytuł strony wpisz w Ustawienia --> podstawowe --> Tytuł witryny. Meta opis musisz dodać dla strony głównej. Zrobisz to na podstronie Start/ Home/ Strona startowa w polu Meta opis np. z działającą (włączoną) wtyczką "Wordpress by yoast". Po prostu trzeca go wpisać w polu meta opis i opublikować stronę lub ją zaaktualizować. RE: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - wasia90 - 04-03-2015 23:35 Zainstaluj wtyczkę All in One SEO i możesz zmienić tytuł, opis i słowa kluczowe RE: Blog na Wordpress a wyszukiwarka google - albertc - 06-03-2015 11:48 Dokładnie, All in One Seo Pack załatwi problem, w ustawieniach wtyczki masz sekcję dla title i description. Dodatkowo warunki tworzenia tytułów i opisów na innych podstronach. Ewentualnie możesz jeszcze sprawdzić SEo by Yoast. |