Slider w postach - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Slider w postach (/Temat-Slider-w-postach-108509) |
Slider w postach - Wariatek444 - 13-02-2015 17:10 Witam,mam małe pytanie ...konkretnie czy da się zrobić slider w postach? Jeżeli tak,to jak to zrobić? RE: Slider w postach - daniel42na - 13-02-2015 17:17 Tak, wszystko zależy od tego jakiego slidera chcesz użyć, większość sliderowych wtyczek umożliwia utworzenie wielu wersji sliderów i późniejsze wyświetlanie ich za pomocą shortcode w dowolnym miejscu np. postach czy stronach. RE: Slider w postach - Wariatek444 - 13-02-2015 17:22 Jeżeli źle zrozumiałem,to popraw mnie . Normalnie robię slider ,wstawiam tam obrazki itd ,a później jakoś tym shortcodem( nie ogarniam bardzo tego) ,wstawiam do danego postu tak ? RE: Slider w postach - daniel42na - 13-02-2015 17:27 Instalujesz np to: https://wordpress.org/plugins/easy-javascript-post-slider/ Tworzysz 2 slidery, tworzysz 2 posty. W treści posta nr. 1 wstawiasz: [slider id="1"] w treści posta nr. 2 wstawiasz: [slider id="2"] i masz w jednym i drugim innego slidera. To jakie wpisujesz shortcody zależy od tego jaką wtyczke sobie wgrasz w tej którą podlinkowałem wyglądają tak: [simple_image_slider id=1] Wszystkie informacje masz w zakładce installation lub faq na stronie wtyczki. RE: Slider w postach - Wariatek444 - 13-02-2015 20:28 Kwas się zrobił po zainstalowaniu tego pluginu,teraz go nawet skasować nie mogę home/nazwa hosta /domains/ nazwa domeny /public html/wp content/ plugins/ easy javascript post slider/ simple slider php 13. Dodaje całość w zalączniku. EDIT: Skasowałem go przez filezilla, ale może mógłbyś polecić jakiś inny plugin ? Najnowsza wersja wordpressa jbc. W dodatku teraz następuje taka sytuacja, że w miejsce tego błędu kiedy loguje się na stronę,czy nawet w kokpicie po paru sekundach pojawia się strasznie duża ilość wolnego miejsca między panelem z nazwą domeny a kokpitem. RE: Slider w postach - daniel42na - 13-02-2015 20:44 Poszukaj innego, wtyczke ze sliderami jest setki RE: Slider w postach - Wariatek444 - 13-02-2015 22:16 Sprawdziłem inne i wszystko okej. Leci reput,pozdro do zamkniecia. |