![]() |
Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? (/Temat-Subskrypcja-sms-a-lokalna-gazeta-108464) |
Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - vogel222 - 12-02-2015 23:59 Witam, w moim mieśćie (ponad 300 tys) jest jedna gazeta ogłoszeniowa, która od lat cieszy się w naszym mieśćie zadowoleniem. Są tam same reklamy, firmy, oferty pracy, samochody, matrymonialne etc. I mam pytanie w związku z tym czy nasze prawo zezwoliło by umieszczenie takiej reklamy w takiej gazecie, mysle ze z pewnoscia przyciagnelo by to ruch, reklama w stylu ( konkurs Iphone 6 - dostępny na stronie - co 3 osoba wygrywa i link ![]() RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - DawidFB - 13-02-2015 00:02 Ludzi z własnego miasta chcesz w balona robić? I to jeszcze kłamiąc że co 3 osoba wygrywa. Rób jak chcesz, ale mi by było wstyd iść z przedstawicielem tego pisma o takim czymś gadać. RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - karor - 13-02-2015 00:05 działając na subach to nieświadomie możesz nawet swoją ciocię w balona zrobić.... reklama jak reklama, ale może lepiej aż tak nie ściemniać z tymi częstymi wygranymi RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - vogel222 - 13-02-2015 00:05 ogłoszenie możesz wrzucić przez internet, głównie chodzi mi o to czy prawo zezwala na coś takiego a nie to jak Ty uważasz RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - lolekxp - 13-02-2015 00:18 tez bym w galerii kupil reklame ![]() ![]() RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - Krakersik - 13-02-2015 10:24 Mówisz o gazecie elektronicznej? Jak chcesz umieścić swój link na papierowej? Kod QR? Przecież nie dasz skracacza ![]() RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - 9Jarek9 - 13-02-2015 15:19 (13-02-2015 00:05)vogel222 napisał(a): ogłoszenie możesz wrzucić przez internet, głównie chodzi mi o to czy prawo zezwala na coś takiego a nie to jak Ty uważaszArt. 286. § 1 kk Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Według mnie to co ty chcesz zrobić pasuje do tego paragrafu. Nie możesz napisać, że co trzecia osoba wygrywa, jeśli nie jest to prawda, chociaż i tak ludzie czytający to ogłoszenie w to by nie uwierzyli. RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - asiorek - 13-02-2015 15:22 tym bardziej ze ogloszenia z praca czytaja głównie osoby dorosłe a nie dzieci którzy które by się mogły na to nabrac .. ![]() RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - notentego - 14-02-2015 13:58 U mnie w mieście można wysłać za małą opłatą ogłoszenie, które jest publikowane (nie trzeba podawać danych) bez problemów ![]() RE: Subskrypcja sms a lokalna gazeta ? - nykkusek - 14-02-2015 14:06 Jeśli będzie to reklamować jako po prostu konkurs to czemu nie? Dobry pomysł masz ![]() Konkurs iPhone 6 blabla i link do strony, jak ktoś się zainteresuje to i wejdzie na komputerze. Troszkę gorzej, bo gazety teraz czytają głównie osoby które mają ogarniczony dostęp do internetu, czy też osoby starsze, bo tak na prawdę Tablica i Allegro zastępują wszelkie gazety w 100% |