[Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. (/Temat-Wlasna-DA-Jakie-PKD-pytanie-dla-rozeznanych-108381) |
[Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - patulsky1337 - 11-02-2015 21:33 Witam Panowie ( i Panie). Krótka piłka. Jakie PKD ( nazwa i numer) pod wynajem powierzchni reklamowej ( potocznie "suby sms" 2). Ah i żeby podchodziło pod ryczałt ( znajomy księgowy wszystko mi wyjaśnił i niestety nie wszystkie PKD podchodzą pod niego). RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - Mailowiec - 11-02-2015 21:38 63.12.z Działalność portali internetowych RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - patulsky1337 - 11-02-2015 21:56 @Mailowiec dziękuje Ci bardzo! O to chodziło! Masz zasłużonego plusa. Dodam, że jako firma chce też tworzyć strony, zajmować się SEO i zarabiać na reklamie, jakie jeszcze PKD mogę dopisać? Oczywiście podchodzące pod ryczałt. RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - ddww - 11-02-2015 22:05 zaznacz wszystkie i problem z głowy 62.01-09.Z RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - patulsky1337 - 11-02-2015 22:21 Opisy można powiedzieć się zgadzają Dziękuje tobie też. Chyba można już zamknąć. Chyba, że ktoś coś jeszcze dorzuci to czemu nie RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - szykiryki - 12-02-2015 08:20 @[patulsky1337], im więcej zaznaczysz tym lepiej (oczywiscie w ramach ryczałtu). PKD zawsze można później zmienić i coś dopisać, ale jeśli w przyszłosci chcesz się zająć np. sprzedażą własnych ebooków/szkoleń, copywritingiem na stronach to warto to też uwzględnic . Moæe jeszcze 73.1? Bierzesz po uwagę rozumiem ryczałt 8,5% czy mniejszy? Moj ksiegowy zawsze radzi: "Dobra rada: wybierz wszystkie działalności, o jakie możesz siebie podejrzewać w przyszłości i podaj je w formularzu CEIDG. Każdy rodzaj wykonywanej działalności musi zostać uprzednio podany, więc lepiej zrobić to raz porządnie, niż później to aktualizować. Pamiętaj, że nie ma żadnych ograniczeń, co do ilości." RE: [Własna DA] Jakie PKD- pytanie dla rozeznanych. - patulsky1337 - 12-02-2015 13:43 Wielkie dzięki za pomoc i info. 8,5 % i szukam PKD właśnie, które pod taki ryczałt podchodzą. Bo księgowy ostrzegał mnie przed tym, że mogę przez przypadek dać taki co będzie pod podatek ogólny 18% i ryczałt wtedy nie zadziała. |