Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wstęp do pozycjonowania - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398)
+--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341)
+--- Wątek: Wstęp do pozycjonowania (/Temat-Wstep-do-pozycjonowania-108144)

Wstęp do pozycjonowania - MrGabor - 08-02-2015 15:58

Witajcie,
jestem początkującą osobą posiadającą blog do wypozycjonowania.
Czytam wiele poradników,aczkolwiek większość z nich jest już nieaktualna.
Chciałbym was zapytać o sposoby pozycjonowania na początek.
Znane mi są katalogi(w większości trzeba mieć wysokie PR, by można było dodać stronę.A z kolei inne nie działają-te darmowe), linki w sygnaturach.
Mam w pełni skonfigurowany All in one SEO. Czytałem też "początkujący poradnik do SEO".
Proszę o jakiekolwiek linki,wskazówki itp.

Z góry dzięki Smile

RE: Wstęp do pozycjonowania - lolekxp - 08-02-2015 16:06

Katalogi odpusc, wiele osob walczy teraz aby usunac z nich linki, kluczem w SEO to pisanie artykulow na minimum 300 słow, content unikatowy, dobra wtyczka jest SEO by yoast, google xml sitemaps, ping optimizer na poczatek Wink milej nauki i powodzenia! poczytaj troche o OnPage SEO

RE: Wstęp do pozycjonowania - MrGabor - 08-02-2015 16:09

(08-02-2015 16:06)lolekxp napisał(a):  Katalogi odpusc, wiele osob walczy teraz aby usunac z nich linki, kluczem w SEO to pisanie artykulow na minimum 300 słow, content unikatowy, dobra wtyczka jest SEO by yoast, google xml sitemaps, ping optimizer na poczatek Wink milej nauki i powodzenia! poczytaj troche o OnPage SEO

Wszystkiego poza ping optimizer już używam Wink
I poczytam o OnPage SEO.
Jeśli mam przypuśćmy bloga o grach to przy 8 kategoriach-starczą 4 posty do każdej na dobry początek ?

RE: Wstęp do pozycjonowania - lolekxp - 08-02-2015 16:19

To niema różnicy zbytnio, ważne żeby posty były bogate w sporą treść, unikalną przedewszystkim no i troche znajomości o optymalizacji, ważne jest aby keyword był w pierwszych 100 i ostatnich 100 słowach itp, to już znajdziesz te info ucząc się na OnPage Seo, no i trzymaj się wskazówek yoasta.. powodzenia

RE: Wstęp do pozycjonowania - Sebqu - 09-02-2015 12:04

MrGabor
Mam pytanie, bo sam jestem w trakcie tworzenia strony i o co.chodzi z tymi kategoriami?

RE: Wstęp do pozycjonowania - full2000 - 09-02-2015 15:41

Wstęp do pozycjonowania

http://www.forum.optymalizacja.com/forum/33-dla-poczatkujacych/

http://sprawnymarketing.pl/artykuly/podrecznik-seo-dla-poczatkujacych-seomoz/

RE: Wstęp do pozycjonowania - MrGabor - 10-02-2015 00:35

(09-02-2015 12:04)Sebqu napisał(a):  MrGabor
Mam pytanie, bo sam jestem w trakcie tworzenia strony i o co.chodzi z tymi kategoriami?

Przy branży gier masz kategorie typu :FPS,Sportowe,Strategie itp.

RE: Wstęp do pozycjonowania - Sebqu - 10-02-2015 00:37

(10-02-2015 00:35)MrGabor napisał(a):  

No czaje, bo sam jestem w trakcie tworzenia strony, mógłbyś rozwinąć co masz na myśli, w sensie ze jak wpiszesz w google gry sportowe to twoja wyskakuje czy jak?

RE: Wstęp do pozycjonowania - MrGabor - 10-02-2015 17:36

(10-02-2015 00:37)Sebqu napisał(a):  
(10-02-2015 00:35)MrGabor napisał(a):  

No czaje, bo sam jestem w trakcie tworzenia strony, mógłbyś rozwinąć co masz na myśli, w sensie ze jak wpiszesz w google gry sportowe to twoja wyskakuje czy jak?

To bardziej działa jak mapa Twojej strony,później może być przydatne przy pozycjonowaniu i przypisywaniu postów do kategorii, które to będzie można wyszukać właśnie przez słowa kluczowe w google Wink