Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358)
+--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360)
+--- Wątek: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach (/Temat-Zmniejszenie-sidebara-i-obrazki-w-ramkach-107636)

Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - bartek9330 - 01-02-2015 17:58

Zmieniłem dziś motyw na Leaf i sidebar po prawej (main sidebar) jest bardzo duży i zajmuje pól strony. Jak go trochę zmniejszyć?

2.Jeszcze jedno. Teraz wszystkie obrazki mam w małych ramkach. Jak usunąć te ramki?

RE: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - bartek9330 - 02-02-2015 15:02

Nie wie ktoś co mam zrobić?

RE: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - daniel42na - 02-02-2015 15:15

Polski WP:
Wygląd->edytor->style.css
Angielski WP:
Appearance->editor->style.css

Dodajesz na końcu pliku style.css:
Cytat:.entry-content img, .comment-content img, .main .widget img, img.header-image, #author-avatar img, img.wp-post-image{
border: 0;
background: none;
padding:1px;
}
... i zapisujesz.

Żeby zmienić szerokość sidebara lub kontenera z z głównym contentem musisz w szablonie zmienić ilość kolumn które będą dane kontenery zajmowały.
Domyślnie wygląda to tak:
Cytat:<div id="main" class="row">
<div id="primary" class="site-content eight columns"></div>
<div id="secondary" class="widget-area four columns" role="complementary"></div>
</div>

Siatka szablonu dzieli się na 12 kolumn.
Primary czyli główny content zajmuje 8 a sidebar 4 kolumny.
Musisz edytować plik odpowiadający za wyświetlanie strony głównej (prawdopodobnie index.php lub archive.php) oraz podstron i postów (page.php) i zmienić stosunek eight-four na jakiś inny, który Ci pasuje, powiedzmy nine-three