![]() |
Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach (/Temat-Zmniejszenie-sidebara-i-obrazki-w-ramkach-107636) |
Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - bartek9330 - 01-02-2015 17:58 Zmieniłem dziś motyw na Leaf i sidebar po prawej (main sidebar) jest bardzo duży i zajmuje pól strony. Jak go trochę zmniejszyć? 2.Jeszcze jedno. Teraz wszystkie obrazki mam w małych ramkach. Jak usunąć te ramki? RE: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - bartek9330 - 02-02-2015 15:02 Nie wie ktoś co mam zrobić? RE: Zmniejszenie sidebara i obrazki w ramkach - daniel42na - 02-02-2015 15:15 Polski WP: Wygląd->edytor->style.css Angielski WP: Appearance->editor->style.css Dodajesz na końcu pliku style.css: Cytat:.entry-content img, .comment-content img, .main .widget img, img.header-image, #author-avatar img, img.wp-post-image{... i zapisujesz. Żeby zmienić szerokość sidebara lub kontenera z z głównym contentem musisz w szablonie zmienić ilość kolumn które będą dane kontenery zajmowały. Domyślnie wygląda to tak: Cytat:<div id="main" class="row"> Siatka szablonu dzieli się na 12 kolumn. Primary czyli główny content zajmuje 8 a sidebar 4 kolumny. Musisz edytować plik odpowiadający za wyświetlanie strony głównej (prawdopodobnie index.php lub archive.php) oraz podstron i postów (page.php) i zmienić stosunek eight-four na jakiś inny, który Ci pasuje, powiedzmy nine-three |