Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Czytnik ebooków - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Czytnik ebooków (/Temat-Czytnik-ebookow-106878)

Czytnik ebooków - sheko12 - 22-01-2015 18:47

Co myślicie o takim rozwiązaniu ? czytnik warty przeznaczenia pieniędzy ? Wink

Podzielcie się swoim zdaniem, tak sobie myśle,, książka papierowa poza domem sprawia kłopot w czytaniu, jest duża i nieporęczna Wink

RE: Czytnik ebooków - blvck_beauty - 22-01-2015 19:09

Wydaję mi się, że lepiej jest kupić do czegoś takiego tableta. Masz więcej funkcji! Smile

RE: Czytnik ebooków - olekn1 - 22-01-2015 21:27

E-book ma sporo plusów, m.in. nie trzeba często ładować, nie męczy wzroku i wszystko dobrze widać, nawet jak mocno świeci słońce Smile

RE: Czytnik ebooków - Branzolek - 23-01-2015 14:46

(22-01-2015 19:09)blvck_beauty napisał(a):  Wydaję mi się, że lepiej jest kupić do czegoś takiego tableta. Masz więcej funkcji! Smile

A mi się wydaję że nabijasz posty w każdym temacie Xpokerface
Co do tematu, fakt na tablecie dużo wiecej zdziałasz chyba że zależy ci tylko na czytaniu

RE: Czytnik ebooków - sheko12 - 23-01-2015 18:16

Ponoć czytnik nie męczy oczu, bateria potrafi trzymać kilka tygodni i jest prosty systemik.

A tablet ma ponoć z tym problem, dużo ma funkcji, tylko ciekawe jak później z baterią, wytrzymałością i oczami

W ogóle mam na komputerze 400 ebooków, wyobraźcie sobie zainwestowanie 200 ebooków w siebie, ebooki na czytnik można czytać gdzie się chce, a książki papierowe ? sam nie wiem Smile

RE: Czytnik ebooków - damianus627 - 23-01-2015 18:33

Czytnik Ebooków jak dużo czytasz jest idealny (do nocnego czytania są chyba z podświetleniem). Masz ekran podobny do kartki papieru gdzie litery pojawiają się pod wpływem tuszu (czy jakoś tak).
Mi tablet trzyma około ~5h, jednak robię dużo rzeczy na nim (internet, gry, filmy itp.). Do czytania (szczególnie na białym tle) nie polecam bo strasznie męczy oczy.

RE: Czytnik ebooków - rekki - 31-01-2015 14:44

Moim zdaniem do czytania lepszy jest czytnik E-booków. Polecam te z technologią E-ink (czy jakoś tak), podobno czyta się jak z normalnej książki, nie męczy wzroku, bateria trzyma dosyć długo. Sam myślę o zakupie takiego czytnika.

RE: Czytnik ebooków - Mercz - 06-02-2015 01:37

Osobiście polecam czytnik e-booków Kindle 5, posiadam i jestem pod wrażeniem! Poręczne jak ksiązka, gdy gdzieś jedziesz nie musisz pakować siedmiu książek do torby, tylko czytnik, który nic nie waży, ani wiele miejsca nie zajmuje! Nocą można czytać i oczy nie bolą! To samo podczas jazdy! Przy czytaniu zwykłej książki, oczy i głwa mnie bolała, a przy nim? Nic! Oczy się nie męczą, bateria trzyma (naładowana na maksimum) 2 tygodnie, dziennie 3h czytania! Jeżeli chodzi o czytanie, czytnik e-bookow najlepszy! Tablet po chwili oczy będą Cię boleć, jak ja to miałem.

RE: Czytnik ebooków - sebekwkb - 08-02-2015 16:10

Polecam czytniki Kindle.
Wyświetlana strona wygląda jak realna książka.
O wiele lepszy niz tablet - jeżeli chodzi o same czytanie. Ekran nie meczy oczu.
Wszystkie ulubione pozycje w jednym miejscu to duży plus.