Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Jak niszczono polskie górnictwo ?! - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Jak niszczono polskie górnictwo ?! (/Temat-Jak-niszczono-polskie-gornictwo-106473)

Jak niszczono polskie górnictwo ?! - lijon - 17-01-2015 17:09

Polskie kopalnie, niegdyś znaczne źródło dochodu naszego państwa, dziś "nierentowne" i do zamknięcia.
Chciałbym założyć temat do dyskusji, która rozpocznę artykułem

Kod:
http://odzew.net/jak-niszczono-polskie-gornictwo-czesc-2/

RE: Jak niszczono polskie górnictwo ?! - Weeder - 17-01-2015 17:29

Jestem Ślązakiem i jedyne co mogę powiedzieć to, że polski rząd jedynie co zrobił to okradł i zniszczył nasza kulturę. Owszem nowe kopalnie były wówczas miejscem pracy dla wielu ludzi, u nas praca na kopalni to tradycja cale osiedla koncentrowały się na pracy w kopalni tradycja z dziada pradziada jednakże budowanie nowych bloków niszczyło wiele cennych zabytkowych budynków. Teraz co jedynie pozostało to wielkie bloki i okradzione " nierentowne" kopalnie. Jest jeden zloty środek na uratowanie naszych kopalń mianowicie rozwiązanie kompanii węglowych. Co moga pedzieć nie przaja tymu. Powojenną Warszawę odbudowano z materiałów pochodzących z G. Śląska cały nasz potencjał został nam zrabowany. Jak najbardziej pochwalam chęć utworzenia Autonomii Śląskiej (przynajmniej tej gospodarczej). Praca górnika to cholernie ciężką praca i jak widzę jakiegoś ciula który wypowiada się na temat kopalni i pracy na niej a w życiu nie zjechał na dół to aż mnie krew zalewa na chwile obecna zabrano górnikom świąteczne paczki dla dzieci i deputaty węglowe zostały zawieszone. Także niech ci politycy zostawia sobie te bery i bojki dla siebie.