Wybór brokera u procedury rejestracji. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Opcje Binarne (/Forum-Opcje-Binarne-339) +--- Wątek: Wybór brokera u procedury rejestracji. (/Temat-Wybor-brokera-u-procedury-rejestracji-105504) Strony: 1 2 |
Wybór brokera u procedury rejestracji. - osinex - 05-01-2015 17:33 Hej, z góry przepraszam za wygląd tego posta może później go zedytuje ale teraz z telefonu pisze. Do rzeczy. Zbieram się do wypłacenia depozytu do jakiegoś brokera. Nie wiem jednak zupełnie co i jak i mam parę pytań. Jakiego brokera wybrać? Zależy mi na relatywnie małym depozycie i małych stawkach, chciałbym jeśli jest taka możliwość porozumiewać się zsupprtem w naszym języku bo angielski nie jest moja mocna strona. Myślałem jeszcze o jakiś bonusach które by pomnozyly depozyt. Chce się uczyć i zgarnąć doświadczenie wiec to ile razy będę musiał obrócić jest mniej ważne Jak wygląda procedura rejestracji? Kątem oka widziałem postu o jakiś weryfikacjach przez dokumenty i tego typu rzeczach, mam 18 lat świeżo i nie dysponuje żadnymi rachunkami imiennymi chyba ze z eforsy i freebiz haha. Na kilku forach widziałem ze pieniądze niektórzy przeleeaja przez serwisy typu skrill. Czemu ma to służyć? Chciałbym też zapytać o coś pubocznie, myślę o tym a nie chce zakładać nowego tematu chodź myślę że na ten temat będzie najwięcej dyskusji. Nie mam zamiaru przynajmniej narazie używać żadnej strategii, nie wiem czy będę używał wykresów świec. Do tej pory najlepiej mi szlo patrząc na wykres który serwuje spotoptoion - gram na demo. Co sądzicie o takim podejściu? Czytam o opcjach jestem w trakcie czytania książki nisona o japońskich technikach analizy, mogłem przekręcić nazwisko. Ale nie wiem czy to jakos realnie mi pomoże.. Mam zamiar grać zgodnie z trendem stawiając opcje 10 - 30 minutowe, obstawiajac wtedy gdy będę pewny wygranej. (wiem ze nie ma czegoś takiego jak pewniak ale wiecie o co chodzi.) Chciałbym posłuchać rad i opinii madrzejszych i bardziej doświadczonych ludzi tych którzy nie złożyli nigdy sami depozytu proszę o zaznaczenie tego w swojej odpowiedzi Pozdrawiam Mariusz. RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - MaLiN - 05-01-2015 18:56 W wolnej chwili postaram się Tobie pomóc - napisze pw RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - malpa2 - 05-01-2015 21:19 Najniższe stawki miał TopOption (10zł), ale po zmianach na platformie jest to już 36zł co i tak nie jest jakoś bardzo dużo w porównaniu do innych. Mają polski support więc się dogadasz bez problemu. Depozyt to 100$ czyli około 350-360zł. Kilkanaście moich znajomych/poleconych ma konto na TopOption własnie ze względu na niski pierwszy depozyt, co jest ważne u początkujących Książka Nisona bardzo dobra. Wykres świecowy używany jest przez każdego prawdziwego tradera, choć możesz się wspomagać liniowym ale jest on ubogi w ważne informacje. RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - Comparic - 06-01-2015 08:30 (05-01-2015 21:19)osinex napisał(a): Nie mam zamiaru przynajmniej narazie używać żadnej strategii, nie wiem czy będę używał wykresów świec. Do tej pory najlepiej mi szlo patrząc na wykres który serwuje spotoptoion - gram na demo. Co sądzicie o takim podejściu? Nie rozumiejąc co kształtuje cenę na rynku nie masz możliwości czerpania długoterminowych zysków. Oczywiście opcje to 50/50 - albo siądzie albo nie - ale chyba nie na tym ma polegać inwestowanie własnych pieniędzy? Osobiście zawsze będę twierdził, że edukacja i zdobycie pewnych umiejętności obchodzenia się z rynkiem to podstawa. RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - malpa2 - 06-01-2015 10:28 Comparic zgadzam się oczywiście z Tobą, tylko że zacytowałeś osinex'a a nie mnie, więc czemu jest: "malpa2 napisał(a):" RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - Comparic - 06-01-2015 11:20 (06-01-2015 10:28)malpa2 napisał(a): Comparic zgadzam się oczywiście z Tobą, tylko że zacytowałeś osinex'a a nie mnie, więc czemu jest: "malpa2 napisał(a):" Bo coś mi się pokiełbasiło przy dodawaniu cytatu - zostawiłem znaczniki quote, zmieniłem treść tego co pomiędzy nimi i nie widziałem, że Twój nick. Sorry - zmienię! RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - MaLiN - 06-01-2015 13:34 (06-01-2015 08:30)Comparic napisał(a): Osobiście zawsze będę twierdził, że edukacja i zdobycie pewnych umiejętności obchodzenia się z rynkiem to podstawa. Zgadza się, bez tego można tylko na krótką metę wygrać. RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - osinex - 06-01-2015 14:50 (06-01-2015 08:30)Comparic napisał(a): Nie rozumiejąc co kształtuje cenę na rynku nie masz możliwości czerpania długoterminowych zysków. Oczywiście opcje to 50/50 - albo siądzie albo nie - ale chyba nie na tym ma polegać inwestowanie własnych pieniędzy? Nie mówię, że chce grać na pałe licząc na fart Czytam i staram się wyciągać wnioski ale nie mam w planach polegać na jakiś zaawansowanych strategiach których do końca nie rozumiem, a bardziej patrzeć na trend, punkty oporów i wsparć. A do wykresów świecowych jakoś nie moge się przekonać głównie przez MT4.. Nie ogarniam tego programu.. Przykład z przed chwili: http://screenshooter.net/101868150/06_01_2015__14_35_35 W tle czerwoną linią zaznaczyłem cene wejscia w opcje. (co widać na pierwszym planie) Screen zrobiłem kilka sekund po postawieniu opcji, a w mt4 taka cena nawet nie została zarejestrowana.. Czyli, albo broker (konto demo) przekłamuje, albo mt4, albo nie umiem korzystać z tego programu.. I później w dalszym ciągu mt4 nie zanotował nawet +/-5min takiej ceny.. A moglibyście powiedzieć jak to jest z tym potwierdzeniem tożsamości? Z tymi rachunkami osobowymi? czy nie bede mial problemów z wpłatami i wypłatami jeśli posiadam tylko swoje dokumenty? RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - malpa2 - 06-01-2015 22:32 MT4 zaniża często, ja na parze np eur/usd mam 10 pipsów za mało w stosunku do tego co jest u brokera. Ale to normalne, kwestia przyzwyczajenia. Wysyłasz im skan dowodu i skan z miejscem zamieszkania, mi na TopOption przyjęli przelew z banku. Ale możesz też pojechać na stacje, zatankowac i poprosić o fakture VAT. RE: Wybór brokera u procedury rejestracji. - Comparic - 08-01-2015 12:44 To nie MT4 zaniża, to brokerzy zaniżają/zawyżają. Bardzo często jest tak, że brokerzy posiadają swoje własne feedy notowań - niektórzy twierdzą, że specjalnie, aby móc wycinać klientów i trochę sobie manipulować, ale nie bawmy się teraz w teorie spiskowe. Właśnie dlatego często mogą powstawać różnice. MT4 pokazuje jedno, jeden broker co innego, kolejny jeszcze co innego Im większa płynność na rynku i popularniejsza para, tym powinny być mniejsze. |