![]() |
Stream'owanie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Stream'owanie? (/Temat-Stream-owanie-105394) Strony: 1 2 |
Stream'owanie? - EjBi - 04-01-2015 16:15 Witam wszystkich.
Temat ma na celu zebranie informacji o stream'owaniu. Chodzi o udostępnianie ważnych wydarzeń sportowych(m.in. Liga Mistrzów), które są nieosiągalne do obejrzenia dla zwykłej kablówki. Także NIE interesuje mnie stream'owanie własnej, multiplayer'owej gry(np. CS Go). Co wiem: -potrzebna jest strona internetowa -jak udostępnić na niej wysyłanie SMS przez użytkowników -jak się rozreklamować (przynajmniej na poziomie podstawowym) -muszę posiadać kanały typu Canal+(oczywiste) Moje pytania: -jak w ogóle mieć okienko ze stream'u na stronie? -jak przesłać obraz z telewizora na mój stream?(wystarczy zwykły kabel?) -jaki serwer dedykowany dobrać?(planuję mieć dużą grupę odbiorców) I wszystko inne co uważacie za stosowne i chcielibyście dodać. Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę, która przyczyni się do zebrania szczegółowej wiedzy. Pozdrawiam. RE: Stream'owanie? - Mauorycy - 04-01-2015 16:20 (04-01-2015 16:15)EjBi napisał(a): ![]() RE: Stream'owanie? - EjBi - 04-01-2015 16:35 To mnie zamknij i setki ludzi, którzy tak robią. Miłego dnia. RE: Stream'owanie? - broofie - 04-01-2015 16:38 Ty chcesz co streamowac, jakis turniej z gry online? RE: Stream'owanie? - MilanFan - 04-01-2015 16:46 Przecież wyraźnie napisał, że wydarzenia sportowe. ![]() RE: Stream'owanie? - domin_dz - 04-01-2015 16:48 Nie zamykają tylko tych co wiedzą jak się zabezpieczyć. Jak będziesz wszystko nawalał na własnego dedyka , będziesz przyjmował hajs na swoje konto bez żadnego słupa, streamował prosto ze swojego IP bez żadnych zabezpieczeń to przeczytamy później o tobie w takim artykule: Cytat:http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/103448,Nielegalnie-udostepniali-sygnal-z-transmisji-MS-w-Siatkowce-oraz-Ekstraklasy-str.html RE: Stream'owanie? - Mauorycy - 04-01-2015 18:44 (04-01-2015 16:48)domin_dz napisał(a): Nie zamykają tylko tych co wiedzą jak się zabezpieczyć. Jak będziesz wszystko nawalał na własnego dedyka , będziesz przyjmował hajs na swoje konto bez żadnego słupa, streamował prosto ze swojego IP bez żadnych zabezpieczeń to przeczytamy później o tobie w takim artykule: Dokładnie to miałem na myśli, z tym, że bez przesady. Ci od siatkówki po części wiedzieli co robią, bo działali na rynku kilka dobrych miesięcy. Nie wiem czy można doliczyć się "setek" ludzi, którzy nielegalnie streamują wydarzenia sportowe ![]() Domyślam się, że u Ciebie z nią kiepsko, bo nie wymieniłeś jej w podpunktach "Co wiem". Sam kiedyś przez kilka miesięcy kalkulowałem sobie takie "działania", (zanim jeszcze wszyscy ujrzeli cudowne 13k zarobione w kilka godzin na meczach siatkówki jednego z użytkowników HC) i finalnie sobie odpuściłem, min. z racji kosztów serwera, który w tym wypadku potrzebuje ogromnej przepustowości, kosztów reklamy nowo powstałego serwisu oraz ryzyka, jakie streamowanie za sobą niesie. Tak czy siak życzę powodzenia ![]() ![]() RE: Stream'owanie? - EjBi - 04-01-2015 23:50 Dzięki za odpowiedzi. Każda wbrew pozorom coś wnosi ![]() RE: Stream'owanie? - domin_dz - 05-01-2015 10:54 A w sumie na żadne pytanie nie dostałeś odpowiedzi, a więc tak: Cytat:-jak w ogóle mieć okienko ze stream'u na stronie? To zależy, możesz korzystać z zewnętrznych serwisów streamingowych tj. mips.tv, sawlive.tv, ustream.tv itd., tworząc na tych stronach stream, dostajesz "embed code", który wstawiasz na swoją stronę. Możesz też użyć własnego serwera dedykowanego, najlepiej z leaseweb.com i fdcservers.net ze względu na to, że mają dużą przepustowość łącza za rozsądną cenę (około 600 Euro/miesiąc musisz zapłacić aby serwer uciągnął 10-15k online jednocześnie, zależne od jakości streamu). Mając serwer dedykowany musisz go odpowiednio skonfigurować a już zabezpieczony lub niezabezpieczony stream embed'ujesz na stronie za pomocą gotowego odtwarzacza typu jwplayer lub flowplayer. Cytat:-jak przesłać obraz z telewizora na mój stream?(wystarczy zwykły kabel?) Obraz przesyłasz z dekodera, podłączając go do komputera za pomocą Grabber'a lub karty telewizyjnej, do przesyłania obrazu w jakości HD polecam urządzenie Avermedia Game Capture HD II. Gdy już masz jakieś urządzenie, wtedy korzystasz z programów do przesyłania obraz z komputera tj. Xsplit, Adobe FMLE. Obraz możesz przesyłać na zewnętrzne serwisy streamingowe korzystając z już gotowego RTMP, które masz tam podane lub na własny serwer dedykowany używając RTMP, które ustalisz. Cytat:-jaki serwer dedykowany dobrać?(planuję mieć dużą grupę odbiorców) Tak jak wyżej napisałem, leaseweb.com lub fdcservers.net. RE: Stream'owanie? - bozo9654800 - 05-01-2015 20:03 A sharing nie byłby prostszą opcją ? |