Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Allgro ;< - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Allgro ;< (/Temat-Allgro-10537)

Allgro ;< - Dores - 19-07-2010 18:54

Witam.
Zamówiłem kabel Kabel VGA-VGA - JASKOSC VIVANCO Jakieś 5 Dni temu i od strony sprzedawcy nie dostałem żadnej odpowiedzi, nawet że był obecny na Gadu-Gadu.

RE: Allgro ;< - Jeppers - 19-07-2010 19:06

masz typa teraz dostępnego na gg, zagadaj lub zadzwoń

RE: Allgro ;< - Dores - 19-07-2010 19:35

On nie odpowiada

RE: Allgro ;< - Admin - 19-07-2010 19:49

(19-07-2010 18:54)Dores napisał(a):  Witam.
Zamówiłem kabel Kabel VGA-VGA - JASKOSC VIVANCO Jakieś 5 Dni temu i od strony sprzedawcy nie dostałem żadnej odpowiedzi, nawet że był obecny na Gadu-Gadu.

Zaplaciles?
Numer konta przewaznie otrzymujesz w mailu automatycznie wysylanym po zakupie.
Sprzedawca ma 2 tygodnie na kontakt z Toba zgodnie z regulaminem allegro. Dzwonic/pisac maile/spamic gg.

RE: Allgro ;< - Dores - 19-07-2010 21:42

Zapłaciłem 3 Dni temu

RE: Allgro ;< - tyndyk23 - 19-07-2010 22:32

Witaj. Zacznę od tego że takie zakupy na Allegro to nic innego jak umowy zawierane na odległość i podlegają przepisom kodeksu cywilnego. Są to takie same umowy jak zawierane w duzych sklepach czy nawet na papierze. Nie masz się o co martwić i postaram się poprowadzić Cię poprzez całą te procedurę. Zgadzam się z tym co napisał Banan , musisz odczekać dwa tygodnie. Zachowaj każdą korespondencję, bądź uprzejmy ale stanowczy. Napisz oficjalnego maila do sprzedającego z prośbą o kontakt i zaznacz że po upływie dwóch tygodni zostanie powiadomione Allegro. Po upływie dwoch tygodni napisz kolejnego oficjalnego maila z zasadami kurtuazji, wyznaczając dodatkowy 10 dniowy termin - ale już do otrzymania towaru i kontaktu z Tobą. Jeżeli dalej nie będzie odzweu musisz zawiadomić Allegro i napisać kolejnego maila do sprzedawcy z informacją o odstąpieniu od umowy wskazując jednocześnie konto bankowe na które należy przelać cenę. Jeżeli to nie pomoże wtedy napiszę Ci co dalejSmile

Pomogłem??

RE: Allgro ;< - Dores - 20-07-2010 11:14

Ok, odpisał.
Wysłał paczkę, Admina proszę o usunięcie tematu