![]() |
Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Ogólnie o Lockerz (/Forum-Ogolnie-o-Lockerz-20) +----- Wątek: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com (/Temat-Spryt-Polaka-vs-Shop-Lockerz-com-10469) Strony: 1 2 |
Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - foxofixo - 18-07-2010 11:24 Witam. Ostatnio kombinowałem jak by tu zamówić jakąś nagrodę z Shopu tak aby dotarła do Polski. Jako iż nie mam rodziny w USA postanowiłem poszukać firmy która zajmuje się pośredniczeniem. I owszem znalazłem wiele wyników. Nawet nie które były na tyle zadowalające że bym aż skorzystał. Jak narazie w miarę dobrą firmą posiadającą optymalne warunki jest PlusExpress na stronie http://www.plusexpress.pl/ jest więcej info. Warunki są dobre i dostaje się unikalny adres w USA na który można zamawiać a potem oni za opłatą odeślą tą paczkę do Polski. Tak więc pomyślałem OK. Idziemy do Shopu zamawiamy na ten adres a potem jak przyjdzie do mnie to oni mi odeślą. Ale tutaj się zapaliła "czerwona lampka w głowie". I teraz moje pytania. 1. Czy znacie jakieś profesjonalne firmy specjalizujące się w tego rodzaju pośredniczeniem ? (Oby były w miarę tanie i szybkie) 2. Czy ktoś z was już z tego korzystał ? 3. Czy za tego typu przesyłkę od Firmy do Polski płaci się jeszcze jakieś cło lub vat ? Proszę o poradę w tej sprawie bo jeżeli to wypali może i Polacy będą mogli sposobami zamawiać w shopie. Pozdrawiam. PS. Za szybką pomoc polecą + plusiki przy reputacji. Foxofixo RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - MotorniczyTramwaju - 18-07-2010 11:34 Właśnie testuję tą firmę i chyba ten pomysł się sprawdzi. Zamówiłem w SHOP koszulkę i jest już w magazynie w USA. Teraz pozostaje tylko zamówić paczkę do Polski. Co do cła/vatu, wysyłają oni paczki przez firmę kurierską, więc pewnie będzie cło/vat. Nie chcę mówić że to jest na 100% sprawdzone, bo jeszcze paczki do Polski nie zamawiałem. Ale myślę, że można zamawiać. Za przesyłkę oczywiście można płacić przez PayPal. Myślę, że to dobry sposób na SHOP dla Polski ![]() Nie wiem jak się miewa sprawa z restockami. Mam dostęp do najbliższego bonusowego, więc jak coś zamówię z elektroniki, to zobaczę. RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - kreatywny - 18-07-2010 11:38 Ciekawe czy wypali no to czekam az dostaniesz nagrodę. Wtedy pochwalisz się nam co jak i za ile ;D RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - Lubelak - 18-07-2010 13:43 czekam na zegarki Nixon jeśli będą zamawiam RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - Admin - 18-07-2010 13:46 (18-07-2010 11:24)foxofixo napisał(a): Witam. 1. zadne sprawdzone 2. nie 3. oczywiscie koszta wysylki samej paczki, ktorego na lockerz placic nie musimy. RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - grzegorz3b - 18-07-2010 14:44 A jak wpisójecie adres SKRZYNKI? RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - foxofixo - 18-07-2010 14:52 Dzięki za okazanie chwili czasu na odpowiedź. Ale czy z tymi paczkami od firmy pośredniczącej jest jak z paczkami od Lockerz.com ? Chodzi mi o to czy ta firma wpisuje że to prezent i wartość 1$ ? Bo wiem że co do wartości to można ustawić ile mają wpisać ale cóż z tego jeżeli nie zaznaczą że to prezent. Wtedy jak zaznaczą co innego to w 99% można liczyć na cło/vat. Ma ktoś może o tym dane ? RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - Lubelak - 18-07-2010 15:37 (18-07-2010 14:44)grzegorz3b napisał(a): A jak wpisójecie adres SKRZYNKI? Boże widzisz a nie grzmisz (18-07-2010 14:52)foxofixo napisał(a): Dzięki za okazanie chwili czasu na odpowiedź. Ale czy z tymi paczkami od firmy pośredniczącej jest jak z paczkami od Lockerz.com ? Chodzi mi o to czy ta firma wpisuje że to prezent i wartość 1$ ? Bo wiem że co do wartości to można ustawić ile mają wpisać ale cóż z tego jeżeli nie zaznaczą że to prezent. Wtedy jak zaznaczą co innego to w 99% można liczyć na cło/vat. Ma ktoś może o tym dane ? tak wysyłają jako Gift RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - nickluk - 18-07-2010 17:34 Siema dziś przeglądając ten temat: wpadłem na pomysł kupna fona w Usa a przy okazji bym zgarnął coś z lockerz: Napisałem do firmy PLUS Express : ,,Witam mam pytanie w sprawie wysyłki przedmiotów do Polski z Usa mam pytanie czy paczka przywożona do polski przez granicę moze mieć cło/vat przy odbiorze i ile by kosztowała wysyłka do polski np: jakiejś elektroniki przykładowo telefonu a paczki są dostarczane przez poczte czy kurierem ???? Pozdro. Czekam na odpowiedź,, Odpisali(dziś ![]() ,,Witam, Tak, clo oraz Vat moze byc doliczone do przesylki. Jesli byla by to mala paczka np z telefonem, to raczej oplaty nie zostana naliczone. Przesylki po Polsce sa dostarczane firma kurierska UPS. Serdecznie Pozdrawiam, Piotr Kowalski PLUS Express – Twoja skrzynka adresowa w USA,, może komuś to pomoże ale nie odpowiedzieli dokładnie za ile tak około ![]() RE: Spryt Polaka vs Shop Lockerz.com - KristopheR - 18-07-2010 19:21 No panowie, widzę, że praca nad SHOP'em trwa ![]() Jeśli przyjdzie nagroda to napiszcie na forum, to będzie super sprawa ;D |