![]() |
Baza emaili a legalnosć - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Baza emaili a legalnosć (/Temat-Baza-emaili-a-legalnosc-103781) |
Baza emaili a legalnosć - bekowapl - 15-12-2014 18:32 Witam, jeśli posiadam emaile pozyskanę przez aplikację facebooka moge ich użyć do zarobku? RE: Baza emaili a legalnosć - MrSlasher - 15-12-2014 18:47 Spam jest nielegalny. Cytat:Art. 10. 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej. RE: Baza emaili a legalnosć - daniel42na - 15-12-2014 19:00 Z tego co wiem, jeśli aplikacja prosi o dostęp do maila, to użytkownik musi zaakceptować fakt że będzie on Tobie udostępniony, więc wydaje się że możesz używać tych maili. Sam nie wiem co o tym myśleć... RE: Baza emaili a legalnosć - MrSlasher - 15-12-2014 19:11 Niby tak, ale wtedy legalne będzie tylko i wyłącznie wysyłanie maili za pośrednictwem tej aplikacji, bo to właśnie tej aplikacji użytkownicy wyrazili zgodę na używanie ich maila. W sumie sam już też nie wiem ![]() RE: Baza emaili a legalnosć - bykonrado - 15-12-2014 19:16 Wiele aplikacji prosi o e-mail i my to akceptujemy nie wiedzac o tym. A te firmy czy jak to nazwac zarabiaja na tym hajs. Jak nie teraz to za kilka miesiacow. A potem "Jezu ile tego spamu". Patrzmy abysmy nie byli takimi Kowalskimi. Te firmy musza miec zapewnienie prawne ze nic im nie grozi lub tez kara nie bedzie tak dotkliwa i zdolaja zarobic. Wyobrazcie sobie jak hackerzy wlamuja sie do bazy danych ile plikow, danych osobowych, e-maili.. To bylby jeden z lepiej zorvanizowanych atakow na swiecie. Lecz fb dobrze zabezpieczony lecz ma pare luk ktorego maga go zniszczyc. Baza emaili a legalnosć - Artinesse - 28-02-2018 11:31 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |