Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? (/Temat-Jak-przyspieszyc-indeksowanie-backlinkow-103662) Strony: 1 2 |
Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - fastrets - 14-12-2014 12:58 Mam pytanie do osób znających się na seo jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? Otóż tak , mam stronę ma ona około 2 mies , dodaje bl za pomocą GSA SER + trochę ręcznie mocniejsze linki pod stronę główną. Wszystkie bl indeksuje tymi indexerami: - instantlinkindexer - indexification - gsa indexer Problem polega na tym że strasznie wolno mi się te backlinki indeksują ,już nie wiem co robić w takiej sytuacji. Przez ostatni miesiąc dodałem ponad 15k bl - na obecny czas zindeksowało się tylko ~ 250 , strasznie marnie. Poradzi ktoś co zrobić w takiej sytuacji? RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - piocar - 14-12-2014 13:28 Na jakich silnikach dodajesz w GSA? RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - fastrets - 14-12-2014 13:35 - Article - Blog Comment - Exploit - Forum - Image Comment - Microblog - Social B. - Social N. - Video - Web 2.0 - Wiki - Dodatkowo mam ustawione , aby program nie dodawał bl na stronach które maję więcej linków wychodzących niż - 75 - Domain PR 3+ RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - piocar - 14-12-2014 14:54 Jeżeli linkujesz stronę docelową to wywaliłbym od razu Explolity, Image Commenty, Blog Commenty, Microblogi, chyba, że wiesz co robisz. Jakich linków masz najwięcej? No i jeszcze jedna istotna sprawa może to jest problem z twoją listą w SER, jeśli dodajesz na domenach, które są pobanowane to z indexu nici. Mogę dodać, że nie używam żadnych indexerów, ani pingowania w moich kampaniach, Tiery robią robotę. ps. PR is dead RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - fastrets - 14-12-2014 15:04 Najwięcej mam dodane Explolit ,mógłbyś zerknąć na moją listę? W takim razie jakie byś polecał silniki pod stronę główną , a jakie pod posty? Tylko te? - Article - Forum - Social B. - Social N. - Video - Web 2.0 - Wiki RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - piocar - 14-12-2014 15:36 Tak myślałem . Explolit są nic nie warte i nie ma szans na ich zaindeksowanie. Jest to link utworzony przy wykorzystaniu dziury w php i nawet w niższych poziomach tego nie używam. We większości projektów używam Article, Forum, Social Network, Video, Wiki. Web 2.0 jak najbardziej może być. Jak wejdziesz w ustawienia projektu to prawym na liście z silnikami i daj Uncheck engines that use no anchor text. Unikniesz w ten sposób tworzenia linków typu "visit poster website", czy jakieś chińskie krzaczki, co z pewnością nie pomaga. Web 2.0 dodawałbym w osobnym projekcie, a resztę w osobnym, będzie to dużo lepiej działać. Silniki pod stronę główną, a posty raczej takie same. Wszystko zależy od danego projektu. Możesz podrzucić tą listę. Masz swoją listę czy lecisz z wbudowanego scrapera? RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - fastrets - 14-12-2014 15:38 Dzięki za szczegółowe opisanie , zaraz podeśle ci na pw listę. RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - piocar - 14-12-2014 16:02 Ok listy wyglądają dobrze, sam używam serlists. Problem może być z konfiguracją programu i sposobem importowania listy. W jaki sposób dodajesz nową listę? RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - fastrets - 14-12-2014 16:12 Na początku przechodzę do opcji zaawansowanych w GSA , potem / Tools / Import site list / Identified. W ten sposób gsa rozbił mi listę z pliku .sl na poszczególne silniki. Potem jak mam już tą listę rozbitą na poszczególne silniki to usuwam te które mi są nie potrzebne (Te które nie mam zaznaczone w projekcie) Potem jak już zostały mi te potrzebne silniki to wczytuje je do gsa w ten sposób że najeżdżam na projekt ppm / import target urls / from file / i wczytuje listę. RE: Jak przyspieszyć indeksowanie backlinków? - piocar - 14-12-2014 16:18 Też tak kiedyś robiłem ale ta metoda jest gorsza. Po zaimportowaniu do identified, ustaw w projekcie, aby pobierał targety z globalnej listy(identified). W ten sposób zrobisz więcej linków i całość działa wydajniej. Ustaw sobie w opcjach żeby zapisywał zweryfikowane linki i w ten sposób zbudujesz swoją własną listę. Dochodzi jeszcze parę kwestii co do konfiguracji programu i projektów, które są dosyć kluczowe dla sprawnego działania całości. Więc jak Ci się chce, to zrób zrzut ekranu ustawień programu i projektu, to powiem co poprawić |