![]() |
Rozliczenie z duzej sumy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Rozliczenie z duzej sumy (/Temat-Rozliczenie-z-duzej-sumy-103661) Strony: 1 2 |
Rozliczenie z duzej sumy - russiamanzara - 14-12-2014 12:55 W jaki sposób przesłać sumę około 50000zł na konto by ponieść jak najmniejsze koszty przy rozliczeniu się z zarobionych piniędzy? Całość została zarobiona przez ppa w ciągu 2 lat RE: Rozliczenie z duzej sumy - Twister92 - 14-12-2014 20:48 Jako Darowizna? O ile masz taką możliwość. RE: Rozliczenie z duzej sumy - rachman - 10-01-2015 02:30 ppa ma mu przesłać darowiznę??? niezłe jaja ![]() bilet tańszy będzie niż podatek ![]() Darowiznę od obcych w takiej kwocie poza tym też się zgłasza... ![]() ![]() Jak chcesz legalnie i koniecznie na konto bankowe to tu nie ma żadnych opcji. Przynajmniej nie słyszałem, nie znam. Jak ktoś zna chętnie przeczytam. Kasa przychodzi i się z niej rozliczasz jak z dochodu. Niemniej jednorazowo taka kwota może zaciekawić US i lepiej byś wydrukował sobie regulamin programu, wydruk z konta, chyba że masz jakiś rachunek czy umowę bo nie wiem za bardzo jak to Twoje ppa działa. RE: Rozliczenie z duzej sumy - russiamanzara - 01-03-2015 15:22 Dawno mnie ty nie bylo. Aktualnei sytuacja wyglada tak: 2012 zarobilem 400 zl i sie nie rozliczalem (przelew na konto rodzicow) 2013 zarobiłem 20000 i sie nie rozliczalem (przelew na konto rodzicow) Od 2013 do teraz mam na koncie astrocash 60 000 zł. Chcialbym to jakos przelac. Ryczalt nadal wchodzi w gre? Czy tylko to co zarobilem od 2014? Ale w sumie.. jak ktos ma mi udowodnic kiedy ja to zarobilem? Samemu mozna rozliczyc w ryczalcie? Gdzie moge zaplacic by uzyskac pomoc? RE: Rozliczenie z duzej sumy - marcel_kk - 01-03-2015 15:35 ![]() RE: Rozliczenie z duzej sumy - rachman - 01-03-2015 21:09 Cytat:2012 zarobilem 400 zl i sie nie rozliczalem (przelew na konto rodzicow)Lepiej by rodzice nie mieli kontroli... Cytat:Od 2013 do teraz mam na koncie astrocash 60 000 zł. Chcialbym to jakos przelac. Ryczalt nadal wchodzi w gre? Czy tylko to co zarobilem od 2014? Ale w sumie.. jak ktos ma mi udowodnic kiedy ja to zarobilem?Raczej jak Ty cokolwiek udowodnisz. W urzędzie to Ty masz coś udowadniać jeśli urzędnik coś nie rozumie, podejrzewa lub interpretuje sytuację inaczej niż Ty ![]() Nie liczy się czy Ty "zarobiłeś" w 2008 czy 2014 tylko kiedy wypłaciłeś to na konto z którego masz możliwość dysponować kasą czyli: konto PayPal lub konto bankowe itp. Wtedy z tego co wiem uznaje się że osiągnąłeś dochód. Wcześniej tej kasy nie miałeś fizycznie - nie mogłeś nią płacić na przykład. Obowiązek podatkowy nie powstaje w chwili sprzedaży czy zatwierdzenia leada czy tym podobnych czynności tylko w momencie otrzymania kasy do dyspozycji. Z taką kasą to nie patyczkuj się i dzwoń na KIP, do swojego US lub idź do biura podatkowego skoro możesz zapłacić. RE: Rozliczenie z duzej sumy - russiamanzara - 03-03-2015 18:56 Kontaktując się z księgowym czy KIP wspominać o nierozliczonych 20000 czy ominac to i pytac sie tylko jak rozliczyc sie z tego co mam teraz? RE: Rozliczenie z duzej sumy - twardy - 03-03-2015 19:18 To juz nie ma za bardzo znaczenia, rok podatkowy 2013 zostal zamkniety w 2014 roku, teraz jedynie groza Ci (Twoim rodzicom) kary za przestepstwa podatkowe za brak rozliczenia. Rozlicz sie tylko z tego co zarobiles w zeszlym roku i modl sie do kazdego bostwa na tej ziemii zeby Cie nikt nie podpierdolil fiskusowi. RE: Rozliczenie z duzej sumy - sylwu - 04-03-2015 00:45 Wypłać to na Payze, wyrób karte i płać lub powoli wypłacaj z bankomatów. RE: Rozliczenie z duzej sumy - asiorek - 04-03-2015 00:50 albo wypłać sobie na prepaid , potem wyplacasz to z bankomatu i wplacasz na konto swoje np tytułem ze na studia albo od rodzicow na mieszaknie cos takiego xD |