Mandat za jazde bez biletu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Mandat za jazde bez biletu (/Temat-Mandat-za-jazde-bez-biletu-103269) Strony: 1 2 |
Mandat za jazde bez biletu - broofie - 08-12-2014 16:42 Witam. Ostatnio przyszlo mi nie skasowac sobie biletu podczas jazdy autobusem, co poskutkowalo wymiana slow pomiedzy mna a kontrolerem. Wypisal mi mandat/wezwanie do zaplaty na 121,90zł. Cala procedura miala miejsce w czwartek. Obecnie czekam na kase z paypala ktora zlecilem w piatek (bardzo dziwne, ze jeszcze jej nie mam zaksiegowanej na koncie, ale mniejsza). Pojawia sie pytanie. Jesli wysle pieniadze w srode na konto MPK, a kasa dotrze w piatek, to czy nadal bedzie mnie obowiazywac oplata obnizona? Bo jak wiadomo, mam 2 tygodnie na zaplacenie, pierwszy tydzien kwota wynosi 120zl, a przez nastepny 240zl. I jeszcze jedno pytanie. Jesli ktos mi wyslal dzisiaj pieniadze na konto, to do kiedy maksymalnie moge je dostac? Zazwyczaj trwa to do dwoch dni, ale do dwoch dni lacznie z dzisiejszym, czy liczone jest to od jutra? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz= ) RE: Mandat za jazde bez biletu - damianus627 - 08-12-2014 16:55 U mnie W Krakowie jest 7 dni od wystawienia mandatu. Więc do 7 dni kasę mają mieć na koncie. Jak coś to możesz próbować co najwyżej wyślą ci wezwanie do zapłaty pozostałej kwoty. Jak nie to wypłać kasę w banku i zapłać w biurze. RE: Mandat za jazde bez biletu - wiktor112233 - 08-12-2014 17:05 (08-12-2014 16:42)broofie napisał(a): Jesli ktos mi wyslal dzisiaj pieniadze na konto, to do kiedy maksymalnie moge je dostac? Zobacz sobie sesje wychodzące z banku, z którego dostaniesz hajs a potem sesje przychodzące do twojego banku. RE: Mandat za jazde bez biletu - Gremquen - 08-12-2014 17:08 (08-12-2014 17:05)wiktor112233 napisał(a):(08-12-2014 16:42)broofie napisał(a): Jesli ktos mi wyslal dzisiaj pieniadze na konto, to do kiedy maksymalnie moge je dostac? Uściślając: http://kiedykasa.pl RE: Mandat za jazde bez biletu - marcel_kk - 08-12-2014 17:27 @[broofie] pieniądze z PayPala na konto bankowe idą 2 dni robocze, ale często się zdarza że są to 3 dni. Jak zleciłeś w piątek to być może pojawia się w wtorek, choć duże prawdopodobieństwo że będzie środa. Pieniądze z konta bankowego przesłane na inne konto w Polsce to zależnie od pory dnia, jak z rana to w tym samym dniu, jak później to na następny dzień, nie zdarzyło mi się aby trwało to aż 2 dni. RE: Mandat za jazde bez biletu - domin_dz - 08-12-2014 17:36 Mi raz nawet tydzień szły ale przeważnie jest to 1-2 dni robocze. RE: Mandat za jazde bez biletu - broofie - 08-12-2014 18:27 No to ciekawe, bo hajs niby juz doszedl, a korzystac z niego nadal nie moge. Dzisiaj okolo 0:30 pozyczylem 130zl + kasa z paypala, tu pokazuje ze wszystko dotarlo, a placic nadal nie moge. Myslicie, ze zablokowali mi konto, czy jest to normalna procedura i za pare dni wszystko przejdzie do Salda rzeczywistego?? RE: Mandat za jazde bez biletu - marcel_kk - 08-12-2014 18:47 Co to za jakiś wynalazek ? Środki powinny być zaksięgowane w momencie pojawienia się na koncie. RE: Mandat za jazde bez biletu - broofie - 08-12-2014 19:07 Aha... czyli jestem w czarnej dupie ogolnie rzecz ujmujac. RE: Mandat za jazde bez biletu - sheko12 - 08-12-2014 22:21 opóźnienia nic Ci nie zrobią najwyżej z wczasu wyślą wezwanie do zapłaty, ale to będzie już po fakcie wpłaty. Nie stresuj się |