![]() |
Dystrybucja gier. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Dystrybucja gier. (/Temat-Dystrybucja-gier-103164) Strony: 1 2 |
Dystrybucja gier. - osinex - 06-12-2014 17:41 Witam! Czy ktoś wie na jakiej zasadzie zarabiają sklepy które sprzedają np. gry? No bo zarobek musi z tego być. Sklepy muszą mieć tańsze te gry tylko skad? W normalnych sklepach jest tak. Ze producent daje do hurtowni i z hurtowni leci to do sprzedawców. Ale tu jest internet.. wiec jak? I zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jakbym sprzedał gre którą kupie np. w g2a to byłoby to nielegalne? Czy to jest coś w stylu koncesji na gry? ![]() Zupełnie nie wiem jak działa ten rynek. ![]() RE: Dystrybucja gier. - prayy - 06-12-2014 17:47 Też mnie to ciekawi, a w szczególności jak to jest z kluczami steam. Czy są jakieś fajne programy partnerskie na których można by coś dorobić jeśli chodzi o sprzedaż kluczy steam ? RE: Dystrybucja gier. - Noozer - 06-12-2014 18:05 (06-12-2014 17:47)prayy napisał(a): Też mnie to ciekawi, a w szczególności jak to jest z kluczami steam. Czy są jakieś fajne programy partnerskie na których można by coś dorobić jeśli chodzi o sprzedaż kluczy steam ? G2A najlepsze ![]() RE: Dystrybucja gier. - osinex - 06-12-2014 18:14 G2A proponuje program partnerski. g2a/goldmine. Ale zarobicie grosze a mnie ciekawi jak uzyskać najmniejsze ceny. PRzeciez teraz kazdy kupuje gry. Kazdy kogo stac ma konsole i gry. Tylko zupełnie nie wiem na jakiej zasadzie to wszystko działa. Nawet jakieś hasła to znajde.. ale nic nie moge znaleźć. RE: Dystrybucja gier. - Szrejter - 06-12-2014 18:16 Po prostu ludzie zajmujace sie tym kupuja od producenta np. Mln kluczy to wiadomo jaka maja stawkem pozniej sprzedaja swoim klienta i taki zarobek tule ![]() RE: Dystrybucja gier. - osinex - 06-12-2014 18:19 No ale sprzedają nie prosto do klientów tylko do sklepów. Ale czy potrzeba jakieś zgody żeby to sprzedawać? Robie DG kupuje teraz x gier ze sklepu i sobie nimi handluje. Moge tak? RE: Dystrybucja gier. - ebonkyz - 06-12-2014 18:30 Na steamie są często przeceny ![]() RE: Dystrybucja gier. - Juhas - 06-12-2014 18:37 Dokładnie jak szejter z grami to samo to jak normalny sklep tylko w internecie RE: Dystrybucja gier. - lukaas96871 - 06-12-2014 19:08 Nie wprowadzajcie w błąd. Mam znajomego, który masowo sprzedaje klucze do steama. Wszystkie bierze z jednej i tej samej rosyjskiej strony o minimum połowę taniej, jedyny wymóg to sprzedaż na firmę. RE: Dystrybucja gier. - szarydg - 06-12-2014 23:38 (06-12-2014 19:08)lukaas96871 napisał(a): Nie wprowadzajcie w błąd. to że twój znajomy tak robi nie znaczy że inne podane tu sposoby są nie prawdziwe.... |