Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Host + demena com pod PPA - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358)
+--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359)
+--- Wątek: Host + demena com pod PPA (/Temat-Host-demena-com-pod-PPA-102616)

Strony: 1 2

Host + demena com pod PPA - dulczas - 28-11-2014 14:56

Jaka, szybka krótka odpowiedź, jaka będzie najlepsza domena i host pod ppa, zeby nie bylo problemow.

RE: Host + demena com pod PPA - linoskoczek - 28-11-2014 16:38

Hosting w Biznes-Host.pl (lepszy) lub Mintshost.pl (tańszy). Do obu serwisów zadziałają wtedy kody rabatowe. Domenę możesz wziąć właśnie w tych serwisach lub w OVH.pl.
Polecam się w sprawie sprzedaży wPLN do obu serwisów - wtedy domena wyjdzie taniej w Mintshost/Biznes-Host, a za hosting zapłacisz ponad 40% taniej.

Powiedz jeszcze co dokładnie potrzebujesz od hostingu, czy chcesz przenieść istniejące już strony, czy może dopiero zaczynasz. Jeśli przenieść, to powiedz jaki masz aktualny ruch, zużycie transferu, procesora itp. to podpowiem w który pakiet wstępnie miałbyś celować.

RE: Host + demena com pod PPA - dulczas - 28-11-2014 18:24

Ogólnie, zaczynam, nie chce przenosić tego całego syfu z mojego bloga ale bądź co bądź mam tam 100-200 wejść na dzień, teraz będę starał się podwójnie więcej raczej jakiś tam ruch będzie. Bez problemu wgram na tym hoscie WP? I jeśli już chcę kupić hosta to co mam wybrać bo widzę, że są jakieś różne opcje... po prostu Host WWW czy jakiś VPS?

Jeszcze takie pytania poboczne:

1) Co jeśli strona z hostem padnie, moja strona wtedy również?
2) Proces kupna jest natychmiastowy czyli kupuję i od razu mogę działać?
3) Jak minie rok to coś mi się wyświetli żeby uregulować płatność czy wyłączą storę natychmiast?

Wiesz coś mozesz o boo.pl? Host za sms, akurat ja nie mam konta w banku a tak to będę musiał jutro lecieć robić konto specjanie żeby kupić hosta+domene.. chyba, że strony które podałeś mają opcje kupna PSC paysafecrad

RE: Host + demena com pod PPA - DzejkobPL - 28-11-2014 18:40

Mintshost posiada PSC.

RE: Host + demena com pod PPA - dulczas - 28-11-2014 19:23

Gdzie Ty widzisz PSC, ja tam nigdzie nie widzę takiej opcji, już wziąłem HOSTA WWW Standard + domene COM do zapłaty 87zł a nie widzę nigdzie PSC, i powiedzcie mi czy łatwo wgram tam WP, do tego wklepałem kod rabatowy i nie działa...

RE: Host + demena com pod PPA - DzejkobPL - 29-11-2014 00:29

1. PSC:

[IMG] http://iv.pl/images/07150699886720334555.jpg[/IMG]
[Obrazek: 19119009025174908531.png]

2. Uzywales tego kodu rabatowego? 'kod-rabatowy.info'?

3. Powinienes miec autoinstalator - wiec latwo.

• Wysłane z urządzenia mobilnego. •

RE: Host + demena com pod PPA - Klin - 29-11-2014 00:40

Serwer linuxpl

Domena superhost.pl

RE: Host + demena com pod PPA - dulczas - 29-11-2014 11:04

No tak, doładuję i co później mam tam wybrać, bo nie chce czegoś takiego, że doładuję za 100zł a później będę musiał jeszcze płacić przez kogoś i mi zostanie z tego 50zł.

2) Nie sprawdzałem.

RE: Host + demena com pod PPA - Slight - 29-11-2014 12:19

Ja polecam hosting w moim podpisie na dole. ^^

RE: Host + demena com pod PPA - dulczas - 29-11-2014 15:33

Dobra kupilem hosta + domenę z mintshost ale teraz to dopiero są jaja, ja myslalem, że tam tylko bloga wgram i jadę a tutaj jakieś opcji DNS-y o co tutaj chodzi... podałby ktoś gg i pomógł to ogarnąć?