Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Witam, o co tutaj chodzi - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: FireCash (/Forum-FireCash-278)
+---- Wątek: Witam, o co tutaj chodzi (/Temat-Witam-o-co-tutaj-chodzi-102483)

Witam, o co tutaj chodzi - dulczas - 26-11-2014 15:26

Witam serdecznie, mam wrzuconych 98 postów na bloga a codziennie wejść mam około 80-200 (duża rozbieżność, ale tak jest) z google mam nikłe ilości dużo z youtube, ale ciągle usuwają filmiki.

1)Od ilu wejść można powiedzieć, że blog "jakoś działa" bo 80-200 to raczej mało? Mam fajne nisze, zarobiłem 50$ ale ostatnio wszystkie moje filmiki poszły do kasacji przez youtube... troche sie załamałem bo miałem ich z 25 (na innych kontach każdy) ale nie poddam się, własnie mam zamiar zrobić nowego bloga (ładniejszego o 500% conajmniej) i wrzucać lepszej jakości posty.

2)Czy te pozycjonowanie na firecash'u za 22$ da się odczuć po 2-3 miesiącach? Ile mogę oczekiwać wejść? I o co tutaj chodzi tak na prawdę, daję link do mojego bloga czy link do postu z bloga, np. chciałbym wypozycjonować

"Meti2 hack" to daję link do tego postu + 3 tagi?

Najpierw był problem z niszami, a teraz nisz to ja mam po szyję i to dobrych z krórych nawet ja umiem wyciągnąć $ a co dopiero doświadczone osoba, brakuje mi tylko wejść... co robić ludzie.

3(bonusowe pytanie)- Myślcie, ze da się zyć z ppa, po prostu z samej pracy w internecie i czy można jakoś z tego płacić składkę emerytalną jeśli interes się rozwinie?

RE: Witam, o co tutaj chodzi - Awartis - 27-11-2014 00:49

Postów na blogu masz sporo, z czego bardzo mało wejść jak na taką ilość. Można z tego wywnioskować, że są one słabej jakości + nieumiejętnie dobrałeś tagi, a co za tym idzie - słaba pozycja w google i przez to liczysz tylko na wejścia z YT.

1. Nie ważne jest ile dziennie masz wejść na bloga, ale ile masz z tego $. Jaką masz konwersję plików?

2. Trochę pewnie tak, wszystko zależy od konkurencji. Z tego co dobrze pamiętam, w pakiecie za 22$ możesz dodać 10 fraz do pozyzcjonowania.

3. A dlaczego by nie można? Każdy serwis PPA oferuje umowę o dzieło, jednak przy tego typu umowie nie jest odprowadzana składka emerytalna. Trzeba dużo zarobić, inwestować i odłożyć sobie na przyszłość Lol

RE: Witam, o co tutaj chodzi - panarbuz - 27-11-2014 12:13

Wszystko zależy, postów sporo a może spójrz na nie pod względem kosmetycznym? Są zachęcające? Czy strona jest na wykupionym hostingu z ciekawą domeną?
Samym google idzie dobrze zarobić, ale trzeba poświęcić czas na pozycjonowanie i dobre opracowanie treści bloga by była jak najmniej inwazyjna. Bez kopiowania i ryzykowanego pozycjonowania.

Co do pozycjonowania PRO to ja na nim trochę jechałem, jak dla mnie efekty były zadowalające i przy kilku niszach naprawdę widoczne po minimum 2 miesiącach. Ale wszystko zależy od niszy i jej konkurencyjności. Dostajesz 10 fraz do swojego bloga, po zakupie podajesz link do postu i słowo do pozycjonowania. Możesz wypozycjonować po kilka słów kluczowych do jednego postu ale również 10 postów i na każdy po jednym słowie kluczowym. Wink

3, tak jak Awartis, praca, praca i praca Smile

RE: Witam, o co tutaj chodzi - dulczas - 27-11-2014 14:53

Akurat ja mam bloga a konwersja ostatniego miesiąca (mirrory) MIRROR
KONWERSJA
1 upshare.org 4/1990 (0.20%)
2 mwfiles.net 4/1248 (0.32%)

Jest lipa, nie?

RE: Witam, o co tutaj chodzi - Awartis - 27-11-2014 15:24

Bez samodzielniej pracy nad blogiem płatne pozycjonowanie nie ma sensu. To oczywiście spora pomoc, ale co z tego jeśli ktoś wejdzie na Twoją stronę, zobaczy g*wniany wpis po czym wyjdzie? Wtedy masz niesamowitą ilość wejść, która przynosi nikłe zyski. To tyczy się dulczas'a - popracuj nad wiarygodnością swoich nisz.

Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej ilości wejść na blog'a żeby dobrze zarabiać!
upshare.org 225/909 (24.75%)
skippyfile.com 348/1046 (33.27%)

RE: Witam, o co tutaj chodzi - dulczas - 27-11-2014 15:39

Właśnie robię nowego bloga, z głową bo tragedia... szukam szablonu, znacie może jakieś fajne strony z dobrymi szablonami, najlepiej taki którego polubi SEO są przeważnie płatne, ale może ktoś zna stronę. Będę mega wdzięczny i zabieram się za robotę.

RE: Witam, o co tutaj chodzi - dulczas - 27-11-2014 19:02

http://www.oddthemes.com/2014/07/dream-grid-responsive-blogger-template.html

Coś pięknego, podoba mi się ale o co tutaj chodzi, gdzie jakaś edycja... wie ktoś moze jak się za to zabrać?

RE: Witam, o co tutaj chodzi - panarbuz - 02-12-2014 21:57

Ja na swoim wordpressie jakiś czas temu wykorzystałem Parabola Theme, jest ładny i ma w cholerę dodatków i ulepszeń wizualnych Smile

RE: Witam, o co tutaj chodzi - exxthc - 02-12-2014 23:38

(27-11-2014 15:24)Awartis napisał(a):  Nie trzeba mieć nie wiadomo jakiej ilości wejść na blog'a żeby dobrze zarabiać!
upshare.org 225/909 (24.75%)
skippyfile.com 348/1046 (33.27%)

Co Ty im niesmiertelnosc oferujesz? Sad