![]() |
Poradnik Przydatne linki - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Poradnik Przydatne linki (/Temat-Przydatne-linki-102464) |
Przydatne linki - TheGleeMat - 26-11-2014 12:30 Witam chciałbym się podzielić wszelakimi linkami, które przydały mi się nie raz podczas Tworzenia jakieś strony . Niektóre strony (ew. pluginy) są bardzo znane, ale przydadzą się osobą, które rozpoczynają swoją przygode w internecie. Zacznę od pakietu narzędzi Google: Google Analytics - wszelakie statystki dla Twojej strony . Google Webmaster Tools - narzędzie dla webmasterów pokazuje na jakie frazy jesteśmy pozycjonowani, jakie linki prowadzą do naszej strony . (Przy dodawaniu strony warto dodać stronę z www jaki bez tego prefiksu, gdy narzędzia google rozróżnią te strony) Google PageSpeed Insights - Narzędzie google zanalizuję naszą stronę i wskaże co możemy poprawić . no teraz czas na inne strony PixaBay - jeśli poszukujesz legalnych wartościowych grafik na stronę to znajdziesz je tutaj (obrazy na licencji Creative Commons ) Yahoo! Smush.it - skompresuje nasze obrazy do mniejszej wagi, bez straty jakości . cMonitor - wpisz frazę oraz domenę i sprawdź, który jesteś w google . Iconfinder - Ikony na stronę to ważny detal, na tej stronie znajdziemy zarówno darmowe jak i płatne ikony . Wtyczki Przydatną wtyczką jest WordPress SEO by Yoast - po zainstalowaniu jej pamiętajmy o dobrej konfiguracji wtyczki oraz podczas pisania nowych postów / stron korzystajcie z rad wtyczki . Jeśli chcecie zmieniać fonty na stronie, a nie chcecie bawić się w kodzie strony to zainstalujcie Font - official webfonts plugin. . Kilka razy mnie zirytowała, ale i tak bardzo pomogła . // Jeśli jakieś strony mi się przypomną to dopisze, jeśli znacie jakieś pomocne strony to wrzucajcie pomóżmy sobie nawzajem ![]() ![]() |