Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! (/Temat-Dziennik-Pracy-Sumiennosc-Droga-Do-Sukcesu-101762) |
Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - AmXuLiC - 16-11-2014 13:28 Witajcie, Nie będę opisywał dokładnie jak zaczynałem itp, pewnie mało kogo to interesuje. Jeśli chodzi o zarabianie w internecie nie jestem początkujący, co nie oznacza, że jestem jakimś pro elo earnerem. Prawdziwy zarobek i pochłanianie wiedzy zacząłem około 3 lata temu. Wcześniej jako dzieciak prowadziłem sieci CS, serwery tibi, minecraft itp co przynosiło zysk ze sprzedaży lecz nie interesowałem się głębiej tym. Na początku zaczęło się od PPI lecz brakowało wiedzy, mentora itp więc po pewnym czasie poddałem się. Później przyszła pora na PPA na którym już udało się swoje zarobić. Niestety jak coś robię długo i ciągle to mnie szybko nudzi i zapał spada, nawet jak lecą $. I tak było tym razem. Blogi pozostawiłem pod 100% autopilot, czego później żałowałem, ponieważ zyski przynosiły przed jeszcze ponad rok. Wiadomo z każdego miesiąca coraz mniejsze. Zająłem się fanpage i sprzedażą ich, co poskutkowało napisaniem bota do tego na własny użytek. Dzięki czemu zarobek był dobry, czas pracy minimalny. Więc postanowiłem resztę czasu poświęcić na coś innego, wybrałem CPA i zainwestowałem w scrapebox, vps, proxy. Niestety dobór niszy okazał się trefny i zarobki były małe, przeniosłem się znów na PPA. Lecz odpuściłem yt i tą opcję promowania. Skupiłem się tylko na SEO, facebooku. Strony udało się wypromować, niestety znów straciłem zapał co było dużym błędem, ponieważ aktualnie stoją jeszcze 2 stronki które do tej pory przynoszą mi jakiś zysk po 10-17$ miesięcznie ale jest. Zająłem się Allegro (około 2-1.5 roku temu). Sprzedażą systemem dropshopping, później inwestycją i powrotem na dropshopping. Założyłem DG (karta do makro ). Przyznam że allegro przyniosło mi największe zyski, aż takich się nie spodziewałem. Kolejnego okresu nie będę opisywał ponieważ były problemy rodzinne, odpuściłem wszystko. Niedawno wróciłem do allegro (5-6 miesięcy temu). Około tygodnia temu wróciłem również do Polski z Anglii. Aktualnie znów tracę motywację, dlatego postanowiłem szybko działać aby nie zmarnować dobrej passy. Przez 2 lata zarabiania na allegro zdobyłem bardzo dużą bazę dostawców, hurtowni itp. Dzięki czemu mam dostęp do masy produktów. Dodatkowo dobry kontakt z dostawcami dał zniżki, dzięki czemu zarobki są dużo większe i łatwiejsze. Jak widać zarabiałem na czym się da, były też inne metody jak obstawianie wirtualnych meczy itp, lecz tego nie ma sensu pisać.
Na czym będę zarabiał: - Allegro przeniesienie się z dropshoppingu na wirtualne produkty (od tygodnia). Aktualnie sprzedaję 2 produkty pod dropshopping jeszcze - Facebook za pomocą viralki - Tekxtbookers Facebook to ma być odskocznia od allegro. W dzienniku będę opisywał to co wyżej napisałem. Jeśli jest ktoś zainteresowany zarabianiem na allegro, nie wie jak zacząć lub ma jakieś pytania niech wali śmiało. Chętnie odpowiem. Pewnie padną pytania o niszę fb, jest to real nisza. Plany na dziś: - Ustawić serwer WWW - Kupić domenę - Wgrać szablon, viralkę i podpiąc domenę - Dokupić produkty na allegro do 2 aukcji bo się skończyły - Zacząć promowanie na fb.
Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzania .
RE: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - patryk0407 - 16-11-2014 21:36 powodzenia RE: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - AmXuLiC - 17-11-2014 10:34 (16-11-2014 21:36)patryk0407 napisał(a): powodzenia Dzięki Wczoraj udało się postawić stronkę pod niszę. Dzisiaj zajmę się promowaniem. RE: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - asiorek - 17-11-2014 11:08 mogl bys podac gg bo mam kilka pytań dotyczących allegro ;p RE: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - darko57 - 08-12-2014 17:46 Jak długo się tym zajmujesz ? RE: Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - Dzonyy - 08-12-2014 18:05 Powodzenia życzę i oczywiście zaglądać też będę. Dziennik Pracy - Sumienność Drogą Do Sukcesu! - Hybrid1990 - 26-11-2019 21:14 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |