Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Ocena site'u + ewentualne reklamy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202)
+--- Wątek: Ocena site'u + ewentualne reklamy (/Temat-Ocena-site-u-ewentualne-reklamy-101452)

Ocena site'u + ewentualne reklamy - Mcnamara - 11-11-2014 22:41

Dobry wieczór. Chciałem Was dzisiaj prosić o ocenę mojego serwisu - http://schalke.com.pl . Jest to największy portal o tematyce klubu FC Schalke 04 w Polsce. Moja prośba do Was:
1) proszę o ocenę portalu.
2) gdybyście byli właścicielami, jakie reklamy uskutecznialibyście, aby skutecznie zarabiać.

Dodam, że korzystam z NetSales (różne programy) oraz onetLink. Dodatkowo raz na jakiś czas, ktoś zgłosi się w celu wykupienia powierzchni. Myślałem jeszcze o zwiększeniu PR (obecnie 2). Czy jest na to jakiś skuteczny sposób?

RE: Ocena site'u + ewentualne reklamy - Panco122 - 11-11-2014 23:22

1. Pierwszy minus, na rozdzielczości full hd tło bardzo psuje efekt i powoduje, że strona jest mniej czytelna(nieco chaotyczna).
2. Widzę, że nie masz integracji z facebookiem, czyżbyś nie prowadził fanpage do strony? Jeśli tak, to należy to zmienić jak najszybciej. Fanpagę to najlepszy motor napędowy dla strony.
3. Jak dla mnie wszystko zbyt szablonowe. Widziałem 1000 innych stron o klubach, piłkarzach, ligach i wszystkie wyglądają niemalże identycznie jak ta. Może warto byłoby pomyśleć nad jakimś oryginalnym układem strony.
4. W tym "sliderze" z najpopularniejszymi typami okropnie wygląda box z tytułem, ten czarny kwadrat. Jest ogromny, zasłania połowę zdjęcia i jest wg mnie zupełnie niepotrzebny

5. Co do reklam, to proponuje adsense, lepszych stawek nigdzie nie znajdziesz.

Jak masz jakieś pytania, potrzebujesz pomocy to pisz, chętnie pomogę

[Obrazek: Bez_tytu_u.jpg]

RE: Ocena site'u + ewentualne reklamy - master4 - 16-11-2014 19:26

Zależy od ruchu ale możesz adsense .