Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? (/Temat-Zostaw-gielde-i-zloto-Jak-zarabiac-na-domenach-101093) Strony: 1 2 |
Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - MaLiN - 07-11-2014 15:31 Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach?
"Domeny internetowe nazywane są wirtualnymi nieruchomościami. Kwoty osiągane przez niektóre adresy są jednak jak najbardziej realne i rozbudzają wyobraźnię kolejnych inwestorów. Polskiemu rynkowi wciąż daleko do zachodnich poziomów, ale interesujących transakcji na rodzimym rynku domen nie brakuje. Trudno znaleźć drugi taki rynek, na którym stopa zwrotu z inwestycji sięga kilku tysięcy procent. Pojedynczy strzał może ustawić szczęśliwego posiadacza domeny na całe życie. Często wystarczy tylko trochę kapitału początkowego, cierpliwość i łut szczęścia, by znacząco poprawić stan konta. Jak zatem zarabia się na kilku znakach wpisywanych w przeglądarce?" Dalszy ciąg artykułu - http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zostaw-gielde-i-zloto-Jak-zarabiac-na-domenach-7222044.html Ktoś z Was bawi się w tego typu inwestycje? RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - mikiniki - 07-11-2014 15:43 Ja się bawię Co chwilę poluję na coś. Kiedyś zarejestrowałem domenę " z palca " i sprzedałem za 1k PLN. Interesują mnie głównie fajne domeny generyczne. I oczywiście że uważam, że domeny mogą stanowić ciekawe zaplecze na przyszłość. PS Proszę mi nie wytykać mojego ostatniego zakupu : studnet.pl RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - MaLiN - 07-11-2014 15:46 Jak długo czekałeś aby domena wzrosła do 1k? Generyczne, to znaczy? Bo akurat w tym temacie nie jestem obeznany. RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - mikiniki - 07-11-2014 15:48 Wystawiłem na Allegro.pl na licytację. Może miesiąc czy dwa od rejestracji. Generyczne np. http://www.aftermarket.pl/marketsearch.php?cat=10.&listings=1&auctions=1 RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - MaLiN - 07-11-2014 16:01 Już rozumiem. Ale dlaczego niektóre nazwy domen, które wydają się że są popularne w internecie, mają tak niską wartość? Od czego jest to zależne? Może być też taki przypadek, gdy strona dostała bana od google i ciężko będzie ją wypozycjonować, dlatego też ktoś się jej pozbywa sprzedając? RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - mikiniki - 07-11-2014 16:04 Wiesz, domena 3 literowa może być warta xxx, a jak się zgłosi KK, to dla niego xxxx, bo potrzebuje jej pod nazwę swojej Firmy ( jako skrót ) Ale to oczywiście tylko taki przykład. Wszystko zależy co, kto i jak potrzebuje. Pod jaki serwis, jakie ma plany itd.. RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - tremen - 07-11-2014 16:09 czym mniej liter tym więcej warta domena?? RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - MaLiN - 07-11-2014 16:12 Moim zdaniem nie chodzi o ilość liter w domenie, a o targecie, której ma służyć. RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - malpa2 - 07-11-2014 17:28 Ja mam się zamiar w to pobawić. Widzę MLN obaj czytamy bankier.pl bo rano czytałem ten artykuł RE: Zostaw giełdę i złoto. Jak zarabiać na domenach? - Klin - 07-11-2014 18:07 Inwestowanie w domeny to dobra sprawa Osobiście skupuje wygasające domeny z dobrymi parametrami (PR, DA, CF, TF, BL, DP), potrzebne do pozycjonowania metodą redirect 301 i do tworzenia własnej sieci PBN |