Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: eForsa (/Forum-eForsa-383) +---- Wątek: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. (/Temat-Wlasna-strona-Zarabianie-w-Eforsa-100599) |
Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - davidek00 - 30-10-2014 21:42 Witam dziś moje dwa blogi zostały usunięte z google. Prawdopodobnie za kopiowanie treści. Jak prowadzić stronę z filmami aby dobrze się pozycjonowała a nie miał bym problemów z filtrem czy usunięciem z google. Skąd czerpać treść ? Przecież samymi tagami jej nie wy pozycjonuję,stronę prowadziłem w wordpress do promowania używałem wtyczki SEO. Proszę o pomoc z góry dzięki. RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - michal86ole - 30-10-2014 21:56 Skądkolwiek byś nie czerpał treści, wystarczy, że jakiś zagraniczny lub polski "ZAiKS" zgłosi Twoją stronę, że masz na niej "nielegalne" filmy i masz po stronie w google. RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - davidek00 - 30-10-2014 21:59 (30-10-2014 21:56)michal86ole napisał(a): Skądkolwiek byś nie czerpał treści, wystarczy, że jakiś zagraniczny lub polski "ZAiKS" zgłosi Twoją stronę, że masz na niej "nielegalne" filmy i masz po stronie w google. Heh ty jak prowadzisz i unikasz? RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - michal86ole - 30-10-2014 22:05 Co innego w tym momencie prowadzę, ale kilka stron właśnie metodą prób i błędów straciłem w taki czy inny sposób. RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - Kede - 31-10-2014 00:36 (30-10-2014 21:56)michal86ole napisał(a): Skądkolwiek byś nie czerpał treści, wystarczy, że jakiś zagraniczny lub polski "ZAiKS" zgłosi Twoją stronę, że masz na niej "nielegalne" filmy i masz po stronie w google. Jeszcze o takiej sytuacji nie słyszałem. Google ma swoją politykę i ma gdzieś jakieś śmieszne stowarzyszenia. Przyczyną jest to, że stawiasz kopię kopii. Skupiasz się na ilości a nie jakości. Stwórz coś oryginalnego; Moja rada: unikalny szablon, treści- nie wszystko jak leci tylko dodawane manualnie, same "hoty"- świeżaki na których możesz się wybić. To nie problem przeczytać 5 linijek opisu filmu i napisać swoimi słowami/synonimami albo budować zdania od tyłu a 90% filmów które masz w swojej ogromnej bazie i tak nie ujrzy 1 strony w google. Trzeba działać szybko i samymi świeżynkami. Chyba, że prowadzisz stronę ang to trochę zmienia postać rzeczy choć nie wiele. A jeżeli chodzi o unikalne szablony html lub do wordpress/joomla to polecam swoje usługi RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - michal86ole - 31-10-2014 06:54 Podał bym Ci tu pewną stronę gdzie takie strony są zgłaszane, ale w cholerę osób by miało strony przez to popalone i uwierz mi, że próbowałem tego o czym piszesz, stron gdzie nawet zdania nie skopiowałem, a strona i tak z banem w google wylądowała. RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - davidek00 - 31-10-2014 21:23 (31-10-2014 06:54)michal86ole napisał(a): Podał bym Ci tu pewną stronę gdzie takie strony są zgłaszane, ale w cholerę osób by miało strony przez to popalone i uwierz mi, że próbowałem tego o czym piszesz, stron gdzie nawet zdania nie skopiowałem, a strona i tak z banem w google wylądowała. To tak strona została usunięta z google a jeżeli zmienię domenę to ponownie pojawi się w google? jak to jest? RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - plazmag - 13-01-2015 05:53 domene masz zbanowana nie strone RE: Własna strona,Zarabianie w Eforsa. - namo - 13-01-2015 10:20 Jeżeli twoja storna jest niezgodna z wytycznymi Google to ban lub filtr jest bardziej niż pewny. Wszelkiego rodzaju blogi z kopiowanymi treściami, linkowane nienaturalnie są narażone na kary od G. Treści na bloga najlepiej pisać samemu a reflinki prezentować w formie reklamy. |