Inna czcionka polskich znaków - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Inna czcionka polskich znaków (/Temat-Inna-czcionka-polskich-znakow-100280) |
Inna czcionka polskich znaków - arturozo - 25-10-2014 16:16 Witam, wiem że są na forum podobne wątki lecz mój przypadek jest nieco bardziej złożony, tak mi się wydaje.. Używam darmowego szablonu BestFilms ze strony SMThemes (DEMO) i mam właśnie problem z wyświetlaniem polskich znaków. Pare screenów poniżej aby zobrazować mój problem: (tutaj literka "ó" wyświetla się poprawnie lecz "ł" już nie) Czytałem na forach, żeby znaleźć w kodzie subset=latin i zmienić na subset=latin-ext ale nigdzie nie znalazłem takiego czegoś w tym szablonie. Nie wiem dokładnie od czego należało by się zabrać więc wklejam kod pliku font.css oraz zawartość folderu css: Myślę, że jasno zobrazowałem problem i liczę na waszą pomoc RE: Inna czcionka polskich znaków - mclain - 26-10-2014 16:11 Czcionkę musisz zmienić w css. Wejdź do wordpressa i w edytorze, na samym dole masz plik odpowiedzialny za css. RE: Inna czcionka polskich znaków - arturozo - 28-10-2014 10:39 Chodziło mi o to, żeby czcionki pozostały te same a polskie znaki wyświetlały się poprawnie. Naprawiłem to sam zmieniając źródło czcionek z tych szablonowych z foleru css na google fonts. Temat do zamknięcia |