Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację (/Temat-Wlasny-serwis-subskrypcyjny-prosze-o-informacje-100182) Strony: 1 2 |
Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - hunterpl444 - 24-10-2014 10:06 Mam pytanie do osób które w tym siedzą. Chciałbym wiedzieć ile kosztuje i z jaką kwotą na start muszę się liczyć jeżeli chciałbym otworzyć serwis subskrypcyjny tylko dla siebie. Gdzie najlepiej otworzyć firmę pod tego typu działalność, co muszę wiedzieć i jakiego operatora polecacie do obsługi. RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - ddww - 24-10-2014 10:10 A jaki obrót jesteś w stanie wygenerować w ciągu miesiąca? Masz zarejestrowaną działalność? RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - hunterpl444 - 24-10-2014 10:26 Tak i nie tutaj nie będę się wypowiadał oficjalnie . Obrót jaki generuje 10-18 tyś. A co z tego wiem do takiej działalności własna działalność nie wystarczy RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - ddww - 24-10-2014 10:36 Ja nie wiem czy wiesz, dlatego pytam bo to podstawa. Bez własnej firmy się nie uda. Przy takim niskim obrocie dostaniesz max. 50% stawki. Pytałeś co musisz wiedzieć więc oprócz tego że musisz mieć firmę to jeszcze musisz wiedzieć, że to bez sensu, że wcale nie jest tak kolorowo i prosto jak się wydaje. Ze swojej strony polecam cashbilla do usługi MT. RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - Marcopl2 - 24-10-2014 10:41 No tyle co Ty podpowiedziałeś to chyba wie każdy użytkownik zarabiający na subskrypcjach ^^... RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - hunterpl444 - 24-10-2014 10:44 Wiesz co ja liczyłem że ktoś mi powie szczegóły. To co ty mi przekazałeś to nawet początkujący user wie. I weź to pod uwagę że ja mam taki obrót u partnerów. A u siebie gdzie masz podwójne naliczania obrót się automatycznie zwiększy. RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - Kede - 24-10-2014 10:50 Jak to ile na start? Koszty DG, prawnik, grafik i koder/programista, serwer, domeny. Panelu ani statystyk nie potrzebujesz- na landing page sb wgrasz analiticsa. Milionów na reklamę też nie potrzebujesz bo użytkowników mieć nie będziesz. Nikt tutaj z fusów nie wróży RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - ddww - 24-10-2014 11:03 (24-10-2014 10:44)hunterpl444 napisał(a): Wiesz co ja liczyłem że ktoś mi powie szczegóły. To co ty mi przekazałeś to nawet początkujący user wie. I weź to pod uwagę że ja mam taki obrót u partnerów. A u siebie gdzie masz podwójne naliczania obrót się automatycznie zwiększy. No dobra, może i będziesz miał trochę większy zysk, ale weź pod uwagę koszta związane z prowadzeniem takiej działalności. Sam wszystkiego nie ogarniesz. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osób pisze z reklamacją, z pytaniami, z groźbami czy wyzwiskami. To jest strasznie śliski temat więc potrzebujesz dobrego prawnika, który zna bardzoo dobrze prawo internetowe, a to są dodatkowe koszta. Jeśli myślisz że stworzysz sobie prosty landing page i będziesz na tym koksił kokosy to jesteś w wielkim błędzie. Do tego jeszcze dobry serwer, który utrzyma duży ruch i inne mniejsze koszta z tym związane. Ja cie nie zrażam do tego, ale naprawdę nie ma to większego sensu... No chyba że byś miał naprawdę gruby obrót to ok, czemu nie - masz wtedy pewność że nie ma cięcia leadów przez pośrednika. Nie lepiej działać tak jak do tej pory? Nie martwisz się o nic, po prostu zarabiasz a pośrednik robi wszystko za ciebie. Oprócz tego masz dużo szybsze wypłaty i pewne pieniądze (w przypadku firesub czy hotcash) dobry support i często dodawane czy odświeżane programy partnerskie. A jakie szczegóły chcesz wiedzieć? Tu raczej nie ma już nic do dodania. RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - hunterpl444 - 24-10-2014 11:24 Jak by tak było jak mówisz serwisy by się nie mnożyły jak mrówki . Ja po prostu mam dość mnie oszukiwania na leadach . Zarabiam w 4 serwisach dlatego że boję się że któryś padnie a chce mieć pewny zarobek. Dodatkowo podwójne naliczania z tego jest też kupa kasy a ja nie mam nic. Nawet inwestując te 10 tyś w firmę to mi się to szybko zwróci. Ale też muszę wiedzieć jak to prawnie wygląda czy zakładając taka firmę wiąże się z dużymi kłopotami. Masz np Partenrów gdzie mają beznadziejny download bo ponoć prawo im tego zabrania a dlaczego inne serwisy nie mają problemu RE: Własny serwis subskrypcyjny proszę o informację - ddww - 24-10-2014 12:08 Przecież takie serwisy można policzyć na palcach jednej ręki, to dużo? Samo założenie takiej działalności dla jednej osoby nawet nie musi wiązać się z kosztami, bo przecież samemu można założyć firmę podpisać umowę z firmą, która oferuje taką usługę, stworzyć jakiś landing page + wpiąć do niego suby, nabazgrać jakiś regulamin i promować. To nic trudnego. Tylko gorzej będziesz miał jak ci zapukają do domu, wtedy będzie sranko dopiero jak usłyszysz zarzut, który pewnie podciągną pod każdy możliwy paragraf Podwójne naliczanie? Chodzi ci o kolejne obciążenia tak? Uwierz mi, że prawie wszyscy dezaktywują usługę zaraz po pierwszym obciążeniu. Boisz się o wypłaty? Zacznij zarabiać na pewnych serwisach, które są w 100% wypłacalne i cieszą się wysoką reputacją tj. hotcash czy firesub możesz nawet napisać do hotcasha z prośbą o szybsze wypłaty bez prowizji czy lepszą stawkę, może się zgodzi? (a wiem że dojdziecie do porozumienia), po co robić sobie problemy, skoro możesz ich uniknąć i dalej zarabiać sobie w spokoju... |