RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - LikeIt - 09-07-2014 17:02
Ojj bieda, facebook wziął się za weryfikowanie nowych kont. Jakby tego było mało to podczas spamu prosi o weryfikację dowodem osobistym. Samerzy łączmy się w "bulu i nadzieji" na lepsze jutro
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - kciuk - 09-07-2014 17:03
Poza tym obcieli zasięg w grupach Panie premierze, jak żyć?
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - LikeIt - 09-07-2014 17:04
Jak najkrócej! hahahah
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - MankuT - 09-07-2014 17:08
Zasięg w grupach obcięty to potwierdzam.
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - verona - 09-07-2014 17:13
(09-07-2014 15:49)mikiniki napisał(a): -Zaloguj się na inne konto z innej przeglądarki z wyczyszczonymi ciachami i plikami cookies
ciasteczka = cookies (eng)
Tak dla czystej informacji
Co do zmieniania przeglądarki, systemu itp to to najpewniejsza opcja, ale za dużo zachodu dla większości osób niestety. Silnik strony np. w PHP "rozpoznaje cię" na podstawie user agent przeglądarki, czyli zmiennej która dodaje każda przeglądarka do zapytania by poinformować serwis jaką jest przeglądarką, wersją, systemem operacyjnym itp. Powodem jest umożliwienie programiście np. dostosowywanie wyglądu i budowy strony osobnej dla androida (tablet,smartphone) osobnej dla PC a jeszcze innej dla starej wersji IE ze względu na ograniczenia w CSS oraz przede wszystkim dla gromadzenia statystyk przez stronę (by wiedzieć na czym jest najczęściej przeglądana). Dzięki temu również można w pewnym stopniu zabezpieczyć się przed spamem (jako dodatek do wykrywania IP i ciastek). Czy robi to Facebook? Nie wiem bo to nie moja działka. Ale skoro zmieniacie przeglądarki dla pewności, to szybciej zmienić user agent.
Tak więc podsumowując, jeżeli chcecie mieć jakąś dodatkową pewność, że jesteście postrzegani jako inna osoba, to po za zmianą IP warto zmienić user agent. Można to zrobić za pomocą wielu wtyczek w np. User Agent Switcher do firefoxa. W jednej chwili możemy przeglądać stronę jako użytkownik Androida z Google Chrome a po sekundzie na Linuxie jako Opera.
Co do ciasteczek, to jeśli nie chcemy czyścić ich dla całej przeglądarki ale tylko dla np. Facebooka to można użyć prostej wtyczki Cookies Manager+ (ff)
Pozdrawiam
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - MatiMaister - 09-07-2014 17:45
Ludzie piszą, że PIN im nie dochodzi
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - light - 09-07-2014 18:25
Mi tak samo pisali, że im PIN nie dochodzi... może włączoną PREMIUM BLOKADĘ ma...
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - wojtas99 - 09-07-2014 18:34
opóźnienia piny nie dochodzą a przeszedłem na freebiz i mam zarobki 5 razy większe
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - LikeIt - 09-07-2014 18:35
(09-07-2014 18:34)wojtas99 napisał(a): opóźnienia piny nie dochodzą a przeszedłem na freebiz i mam zarobki 5 razy większe
Z 3zł do 15zł? Brawo!
RE: FireSub - Subskrypcje SMS - Zarób Pierwszy Milion! - wojtas99 - 09-07-2014 18:48
do 63
|