Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! (/Temat-Poszukiwanie-inwestora-pewny-zarobek-w-milionach-75753) |
RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - hertia - 03-09-2013 04:32 To ja jak miałem 15lat wpadłem na genialny pomysł jak zarobić ale nie miałem możliwości lub czasu go zrealizować i chyba nie był by legalny. Kupujemy ogłoszenie najlepiej na całą stronę w jakiejś popularnej gazecie albo kilku i w treść ogłoszenia wpisujemy "że jeśli ktoś nam wyśle 10zł to zdradzimy mu sekret jak zarobić milion" załóżmy że ludzie wysłali tą kasę dorobiliśmy się jakiś pieniędzy trzeba teraz wysłać tym osobą wytłumaczenie wiec odpowiedz ujmiemy w jednym zdaniu " Zrób tak jak ja" RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Arrekin - 03-09-2013 07:11 (03-09-2013 04:32)hertia napisał(a): To ja jak miałem 15lat wpadłem na genialny pomysł jak zarobić ale nie miałem możliwości lub czasu go zrealizować i chyba nie był by legalny. Kupujemy ogłoszenie najlepiej na całą stronę w jakiejś popularnej gazecie albo kilku i w treść ogłoszenia wpisujemy "że jeśli ktoś nam wyśle 10zł to zdradzimy mu sekret jak zarobić milion" załóżmy że ludzie wysłali tą kasę dorobiliśmy się jakiś pieniędzy trzeba teraz wysłać tym osobą wytłumaczenie wiec odpowiedz ujmiemy w jednym zdaniu " Zrób tak jak ja" Jesteś geniuszem! A tak na poważnie to tego typu akcje dzieją się cały czas w internecie. Nigdy nie spotkałeś strony która opowiada o tym jak szybko można zostać milionerem, a na samym dole aby dostać sekret wybierasz formę płatności? : ) Co do tematu to nikt nie zauważył że on chce zabierać te 50% dla siebie? Przynajmniej tak to wygląda gdy podawał "przybliżone" zyski. Plan działania portalu: -Sprzedający wystawia przedmiot za 50% ceny( bo zachęciła go reklama na polsacie ) -Jakaś zbłąkana dusza kupuje ten przedmiot -Cała kasa idzie do naszego cudotwórcy ... -PROFIT Sprzedawcy tłumnie zbierają się by dokonać linczu RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Szaman1644 - 03-09-2013 07:19 Nie wiem co to za genialny plan, ale w ten sposób działa lombard RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - hertia - 03-09-2013 07:23 To był taki dowcip- anegdota Ale wracając do tematu jak dla mnie to w jego planie na ten biznes najlepiej zostało opracowane tylko te 50% dla niego czyli jak on napisał obrót 40-60mln i z tego połowa do jego kieszeni ? Przecież to mrzonka ściętej głowy są rożne wydatki no i zabezpieczenie kapitałowe. Po za tym szuka tego inwestora który musi być inteligenty i żeby to on miał zaufanie do niego skoro ktoś inwestuje swoje pieniądze w czyjś pomysł to pomysłodawca powinienem walczyć o zaufanie u inwestora a nie odwrotnie. W Polsce raczej to się nie powiedzie bo jest już Allegro co do ma do rzeczy a to że kiedyś pisano że wejdzie do Polski ebay i zepchnie Allegro z pierwszej pozycji jak wiem nic takiego się nie wydarzyło i wciąż kupujemy na Allegro Nie jestem żadnym ekspertem ale pomysł ma kilka poważnych wad i daleko mu do podbicia świata RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - duzypawel - 03-09-2013 07:24 kolega w swoim genialnym planie nie uwzględnił chyba tylko tego, że zanim sprzeda towar za 50% jego wartości musi go kupić za 100% tak poza tym to pomysł genialny choć trochę nie dopracowany jak na 5 lat przemyśleń i analiz RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - tomazzi - 03-09-2013 08:03 około 1 w nocy temat miał 3 strony, teraz już 9 moja puenta jest taka : zamknijcie ten temat bo to szkoda czyichś nerwów na dyskusję o marzeniach dziecka o wyprawie na księżyc z motyką bo tak to wygląda brak wykształcenia, brak wiedzy, brak pojęcia o życiu - to szkoda czyjegokolwiek czasu to inwestor ma zdobyć twoje zaufanie i wyłożyć na twoje piękne oczy kasę po tym tekście to ja już zalecam na prawdę leczenie psychiatryczne, zamknięte w pokoju bez klamek i okien i drzwi bo to ty masz zachęcić inwestora by wyłożył swoje pieniądze, a nie on ciebie także zejdź na ziemię dziecinko w TV6 był/jest program DRAGONS'DEN - wyskocz przed inwestorami publicznie przed kamerą z takimi tekstami o mrzonkach o niczym, swych dziecięcych marzeniach to nie dość, że oni cię wyśmieją i morze sprowadzą z bujania w obłokach na ziemię to MOŻESZ BYĆ TEGO PEWNY, ŻE NIE WYŁOŻĄ ANI 1 PLN, NAWET ICH NIE ZAINTERESUJESZ SWOJĄ BAJECZKĄ , to jeszcze klauna i błazna z siebie zrobisz na cały kraj i trochę świata THE END RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Golona - 03-09-2013 09:12 A ja bym jednak poczekał na opinie Kiljana jak mu opisze cały "biznes" na pw, albo się pośmiejemy albo będzie wielkie bum A tak poza tym ten tekst z rzuceniem szkoły jest chyba nie możliwy w naszym kraju ale mogę się mylić RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Traw3k - 03-09-2013 09:55 Obowiązek nauki jest do 18. roku życia - wtedy dopiero można zrezygnować ze szkoły. Jeśli kolega "rzucił szkołę" w wieku 13. lat to dostał kuratora. Następnie byłby zakład poprawczy. Pewnie kolega pod wpływem nerwów zaczął wymyślać bajki. Ewentualnie nikt nie wie o jego istnieniu, dlatego nie ponosi konsekwencji, ale to niemożliwe skoro pisze na forum. Dla mnie bajką jest, że kolega Krytyk ma skończone 18 lat. Moja ośmioletnia siostra lepiej składa zdania. Co do pomysłu - przeczytałem temat dwukrotnie (tak, nudzi mi się) i również uważam, że ten pomysł nie ma prawa funkcjonować. Przynajmniej patrząc po tym szczątku informacji jakoś skleconych przez kolegę. "Laptop, kawa" i czekamy na biznesplan. RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - diabloo07 - 03-09-2013 11:18 Mam znajomego, który 3 lata temu rzucił gimnazjum w 2 klasie i ma kuratora, o zakładzie poprawczym nie ma mowy, więc to możliwe. O głupocie takiej decyzji nie wspominając. RE: Poszukiwanie inwestora - pewny zarobek w milionach! - Krytyk - 03-09-2013 11:25 Nie wiem czemu dalej gadacie na temat tej szkoły. Nie chce mi się tutaj wszystkiego opisywać co jak było, bo to moja prywatna sprawa. Poza tym, kiljan, skoro mówisz że chcesz tylko znać ten pomysł, a dopiero później zobaczymy co z tego będzie to za chwilkę wyśle do ciebie wiadomość. |