![]() |
PayPal - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335) +---- Wątek: PayPal (/Temat-PayPal-20866) |
- BonusRPK - 02-01-2010 17:46 Aha to raczej bede musial zalozyc konto w banku lepiej na tym wyjde. Nie chce placic za jakas karte 7 czy 8$ moim zdaniem nie oplaca sie :?: - koli - 02-01-2010 18:37 No jak się zaczyna w to bawić to się nie opłaca, później to już inaczej będzie. Dzięki wielkie za odpowiedz muszę zrobić 1 główne konto i tam zweryfikować. ![]() PayPal - Jak to się robi - Kilol - 06-02-2010 23:43 Co to jest PayPal ? PayPal to sposób na wysyłanie i odbieranie pieniędzy za pośrednictwem Internetu przez osoby fizyczne i firmy. Jak zarejestrować się na PayPal ? Poradnik by Killer - http://www.zarabiam.com/showthread.php?tid=488 Co zrobić, kiedy dostaniemy pieniądze od Lockerz ? 1. Jesteśmy na stronie głównej PayPal. Klikamy teraz w "Wypłać", tak jak widać na screenie : ![]() 2. Zobaczymy następujący ekran : ![]() 3. Musimy kliknąć w "Wypłata środków na rachunek bankowy" (Patrz screen). 4. Teraz pokaże nam się uzupełnienie danych : ![]() 5. W pole "Nazwa Banku" wpisujemy inicjały banku, lub po prostu jego skrót np. ING Bank. 6. W pole "Numer IBAN" wpisujemy numer swojego konta, ZASTĘPUJĄC GO NA POCZĄTKU "PL" np. PL53847362530000857463928883. Bardzo ważne jest, abyście dokładnie wypełnili owe dane, ponieważ za jakiekolwiek błędy odeślą do was z powrotem pieniądze i pobiorą za problemy 30 zł ! 7. Kolejnym krokiem będzie wybranie banku i kwoty : ![]() Dalej będzie wiadomo. ![]() Jak wysłać pieniądze z PayPal do innego konta PayPal ? 1. Wchodzimy w "Wyślij pieniądze". ![]() 2. Pokaże nam się : ![]() W polu "Na rzecz" wpisujemy adres e-mail osoby, której chcemy podarować pieniądze. Pole "Kwota" - Ile pieniędzy chcemy przelać. Obok pola "Kwota" mamy przeróżne waluty. Wybieramy oczywiście "PLN - Złote polskie". W miejscach gdzie narysowałem strzałki mamy do wyboru dwie opcje wysłania, lecz to co zaznaczymy nie robi żadnej różnicy. 3. Kolejnym krokiem będzie sprawdzenie czy wszystko jest dobrze. ![]() Na dole mamy możliwość napisania do odbiorcy pieniędzy wiadomości. Klikamy w "Wyślij pieniądze" i po sprawie. Poradnik stworzony w całości przeze mnie. Zabraniam kopiowania i rozpowszechniania po innych stronach ! Pozdrawiam Kilol ! RE: PayPal - Jak to się robi - Janas - 07-02-2010 10:31 Spoko poradnik, przyda się bo wiele osób wygrało 25$ i nie ogarnia jeszcze tego PayPala jak ja ![]() RE: PayPal - Jak to się robi - Kilol - 21-06-2010 17:31 Odświeżam mój poradnik, bo wielu osobom pewnie się przyda. ![]() RE: PayPal - Jak to się robi - zone22 - 21-06-2010 19:04 Jedno pytanie. Na lockerz możemy wygrać w $$, a ty napisałeś jak wypłacić w PLNach. To raczej samo się nie zamienia. Możesz mi to jakoś wyjaśnić ![]() RE: PayPal - Jak to się robi - Kilol - 21-06-2010 21:34 Napisałem, że możemy wypłacić na każdą walutę, ale w sumie nie musimy, bo samo się zamienia na PLN'y. Masz rację. ![]() RE: PayPal - Jak to się robi - Vesperus - 21-06-2010 23:39 Przydatny poradnik + RE: PayPal - Jak to się robi - Zythus - 22-06-2010 07:10 Najpierw trzeba wpisać do jakiego banku przelewamy, a potem znowu wybrać do jakiego banku? :? RE: PayPal - Jak to się robi - Zythus - 08-07-2010 21:25 Nr IBAN to nr mojego konta w banku którego nie mam.. czy to numer na który chcę kasę przelać? ![]() |