![]() |
|
Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy (/Temat-Bank-zdjec-shutterstock-moje-postepy-177516) |
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 27-12-2025 10:25 (23-12-2025 23:34)shf napisał(a): Jakby to chociaż przynosiło 300$ miesięcznie chociaż to byłoby warte zachodu ale dla 40-50$ to jednak średnio :/ Zdjęcia i tak leżą na dysku. Dodajesz je tam i zapominasz - nie wołają jeść, nie trzeba ich linkować. Nic nie trzeba z tym robić. Jedyna praca to kilka minut na ich dodanie. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - itmaster - 27-12-2025 11:03 No dokładnie, jeśli to jest zarobek zupełnie pasywny, to dobre i te kilkadziesiąt $ miesięcznie. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 02-01-2026 13:07 Podsumowanie grudnia oraz 2025 roku. W grudniu udało się sprzedać 75 zdjęć. I to jest największa sprzedaż w 2025 roku. 14,68$ zarobiłem. W 1 dzień zeszło mi nawet 10 zdjęć. Przeważały oczywiście zdjęcia służb. Ale kilka zakupów było związanych z motoryzacją, śniegiem czy też pociągami. Bywało tak, że w tym samym dniu po dodaniu zdjęcia już zostało kupione. W grudniu dostałem także wypłatę 42$. Dlatego stan konta wynosi 14,68. Dodałem także blisko 100 nowych zdjęć. Praktycznie wszystkie zostały zaakceptowane. Obecnie mam dodanych 1632 zdjęcia. I już pojawiły się kolejne zakupy, ale o tym w przyszłym miesiącu. Rok mi się zamknął w sumie 130,5$ - 681 sprzedaży. (97,09$ za 2024 - 538 sprzedaży). Ktoś może powiedzieć, że mało. Ale w tym przypadku po dodaniu zdjęcia już z nim nic nie robimy. Mam także poleconych pod sobą. Ale nie wykazuja aktywności A jednak im więcej zdjęć tym lepsze efekty.
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - itmaster - 02-01-2026 13:09 Ciekawe jakie byś miał zarobki, gdyby nie było AI z generowaniem zdjęć? RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 02-01-2026 13:15 (02-01-2026 13:09)itmaster napisał(a): Ciekawe jakie byś miał zarobki, gdyby nie było AI z generowaniem zdjęć? Generalnie polskie portale nie korzystają z AI - mówimy o artykułach ze zdarzeniami. Teraz patrzę, że moje zdjęcie jest w artykule Wprost "Taksówkarz zamordowany w noc sylwestrową. Zatrzymano 37-latka". Ale co ciekawe zagraniczne portale także dają zdjęcia polskich służb do swoich gazet. Więc nie zawsze AI się sprzedaje. Czasami zdjęcia zrobione przypadkowo także się sprzedają. Będąc na urlopie w Chorwacji zrobiłem zdjęcia pożaru i wozów strażackich. Zostało sprzedane. Tak samo jak zrobione z nudów zdjęcie chorwackich karetek. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 01-02-2026 18:21 Styczeń - 2026 - podsumowanie. Jak co roku poziomy w programie zerują się. Co za tym zmniejsza się stawka za zdjęcia. W styczniu sprzedałem 105 zdjęć za 12,12$. Wskoczyłem także na 2 poziom stawki za zdjęcie (100-251 zdjęć). Trafiłem z dodanymi zdjęciami w potrzeby, bowiem dodałem zdjęcia pociągów zimą i odrazu zostały kupione. I to po kilka razy. Dodałem także kilka zdjęć zaśnieżonych dróg i także się sprzedały. Oczywiście tradycyjnie zdjęcia służb i zdarzeń. Na luty mam zaplanowaną wypłatę 26.80$. Kolejne zdjęcia mam szykowane do dodania. Przychody łącznie 241,99 USD Pobrania łącznie 1346 RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - Arcanv92 - 02-02-2026 19:26 Fajnie ci się to rozkręca Czy jak wrzucac zdjecia służb to zamazujesz rejestracje? Czy wrzucasz to jako edytoriale? I czy myslales, żeby dodac do swojego portfolia zdjecia w jakiejs innej tematyce? Bo u Ciebie chyba dominują służby, wypadki itp?
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 02-02-2026 21:41 Cytat:Czy jak wrzucac zdjecia służb to zamazujesz rejestracje? Tak. Zamazuje także nr operacyjne. Normalnie nie ma obowiązku, ale zdjęcia wozów wykorzystywane są do różnych artykułów. I teraz sytuacja, że wóz z widocznymi nr operacyjnymi umieszczony jest w artykule "Nietrzeźwy kierowca wozu strażackiego". I każdy by myślał, że to z tej jednostki. Dlatego nr są usuwane. Cytat:I czy myslales, żeby dodac do swojego portfolia zdjecia w jakiejs innej tematyce? Oczywiście tak robię. Mam różne zdjęcia dodane. Najwięcej ze służb, ale powiększam z różnych tematów. Dodane do zbioru. https://submit.shutterstock.com/pl/portfolio/published/photo?sortOrder=newest Tu ostatnie dodane. |